Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
5 participanți
Pagina 1 din 1
Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Sa postam aici retete pentru steamer.
Am gasit retetele pe care le-am primit la cumpararea steamer-ului si voi posta curand din ele. Care dintre voi aveti retete, sunteti asteptate sa postati
Am gasit retetele pe care le-am primit la cumpararea steamer-ului si voi posta curand din ele. Care dintre voi aveti retete, sunteti asteptate sa postati
Ultima editare efectuata de catre Daniela_Ep in Lun Feb 08, 2010 2:38 am, editata de 1 ori
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Buna idee,Dana!
Am luat si noi un steamer vara trecuta dar nu l-am folosit...spre rusinea mea!
Astept si eu retete!
Am luat si noi un steamer vara trecuta dar nu l-am folosit...spre rusinea mea!
Astept si eu retete!
fluturas- Licean
-
Mesaje : 1023
Data de inscriere : 28/10/2009
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Fetelor azi am fotocopiat de la aparatul de gatit cu aburi Tefal (ce-l are si Simona) cateva retete. Astea vreau sa le fac:
Chiftelute:
250 g carne de vita
250 g carne de porc
o felie de franzela
o jumatate pahar de lapte
un ou
o ceapa tocata
2 catei usturoi
patrunjel tocat
sare, piper
In reteta mai erau si 2 linguri de faina si 2 lingurite de chimen dar nu le-am mai scris. Nu-mi plac chiftelele cu faina
Se inmoaie franzela in lapte, se amesteca toate, se formeaza chiftelutele si se aseaza in tava aparatului de gatit; se lasa 30-40 minute.
Budinca diplomat:
400 ml lapte cald
150 g zahar pudra
4 oua
100 g fructe confiate
150 g biscuiti 'sponge fingers' (eu voi folosi piscoturi)
50 ml rom
Se inmoaie fructele confiate intr-o cantitate mica de rom. Se unge bolul pentru prepararea orezului cu unt si se pune un strat de piscoturi.
Se bat ouale cu zaharul pudra, in amestecul obtinut se adauga romul ramas si laptele cald. Se toarna o mica cantitate din amestecul de oua in bol si se asteapta cateva minute. Se pune un strat de fructe, dupa care un strat de biscuiti.
Se toarna restul de amestec de oua. Se pune din nou un strat de biscuiti. Se lasa 30 minute. Se acopera cu o folie de plastic.
Se prepara la abur cca. 60 de minute.
Se lasa budinca sa se raceasca, se scoate din bol si se serveste alaturi de sos de fructe.
Chiftelute:
250 g carne de vita
250 g carne de porc
o felie de franzela
o jumatate pahar de lapte
un ou
o ceapa tocata
2 catei usturoi
patrunjel tocat
sare, piper
In reteta mai erau si 2 linguri de faina si 2 lingurite de chimen dar nu le-am mai scris. Nu-mi plac chiftelele cu faina
Se inmoaie franzela in lapte, se amesteca toate, se formeaza chiftelutele si se aseaza in tava aparatului de gatit; se lasa 30-40 minute.
Budinca diplomat:
400 ml lapte cald
150 g zahar pudra
4 oua
100 g fructe confiate
150 g biscuiti 'sponge fingers' (eu voi folosi piscoturi)
50 ml rom
Se inmoaie fructele confiate intr-o cantitate mica de rom. Se unge bolul pentru prepararea orezului cu unt si se pune un strat de piscoturi.
Se bat ouale cu zaharul pudra, in amestecul obtinut se adauga romul ramas si laptele cald. Se toarna o mica cantitate din amestecul de oua in bol si se asteapta cateva minute. Se pune un strat de fructe, dupa care un strat de biscuiti.
Se toarna restul de amestec de oua. Se pune din nou un strat de biscuiti. Se lasa 30 minute. Se acopera cu o folie de plastic.
Se prepara la abur cca. 60 de minute.
Se lasa budinca sa se raceasca, se scoate din bol si se serveste alaturi de sos de fructe.
Cristina- Scolar
-
Mesaje : 748
Data de inscriere : 26/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Cristina (fluturas), nu pot sa cred ca nu l-ai folosit pana acum. Eu, dupa ce l-am cumparat, mancam aproape numai mancare gatita la steamer Acum fac mult mai rar, recunosc.
Cristina, sunt interesante retetele postate de tine. Eu nu am reusit inca sa va scriu retete pentru ca scrie ingrozitor de mic pe foaia aia si ma doare capul daca stau sa ma concentrez atat de tare, sa vad ce scrie Cred ca am sa incerc sa fac o poza la retete, pe care sa o maresc apoi, ca sa vad scrisul mai mare, altfel....mi-e groaza!
Cristina, sunt interesante retetele postate de tine. Eu nu am reusit inca sa va scriu retete pentru ca scrie ingrozitor de mic pe foaia aia si ma doare capul daca stau sa ma concentrez atat de tare, sa vad ce scrie Cred ca am sa incerc sa fac o poza la retete, pe care sa o maresc apoi, ca sa vad scrisul mai mare, altfel....mi-e groaza!
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Mi-ai dat o idee Dana.
Maine la munca am sa scanez unele retete sa le postez. Si de la aparatul Tefal si de la cel Philips.
Am gasit in carticica de la aparatul Tefal o gramada de retete interesante si mai ales apetisante. Sunt niste poze de-ti lasa gura apa
Tefalul difera putin fata de Philips dar se pot adapta unele retete.
Maine la munca am sa scanez unele retete sa le postez. Si de la aparatul Tefal si de la cel Philips.
Am gasit in carticica de la aparatul Tefal o gramada de retete interesante si mai ales apetisante. Sunt niste poze de-ti lasa gura apa
Tefalul difera putin fata de Philips dar se pot adapta unele retete.
Cristina- Scolar
-
Mesaje : 748
Data de inscriere : 26/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Am pus in aplicare ideea de mai sus, cu facut poza la retete....e cu totul altceva
Pui cu ardei gras de trei culori
- 4 portii -
2 bucati piept de pui
jumatate de ardei gras verde
jumatate de ardei gras rosu
jumatate de ardei gras galben
jumatate ceapa potrivita
2 linguri sos de soia, ulei, sare, piper
Se spala ardeii si se scot semintele. Se taie in fasii de jumatate de cm.
Se curata ceapa si se taie rondele.
Se taie pieptul de pui in fasii lungi si subtiri.
Se pun toate ingredientele in vasul special pentru orez.
Se asezoneaza cu sare si piper si se stropesc cu ulei si sos de soia.
Se pregatesc in aburi timp de 30 de minute.
In loc de piept de pui, se poate prepara si cu carne de vitel sau miel.
Somon cu marar
- 3 portii -
3 bucati file de somon
1 legatura marar
1 lamaie
3 cepe verzi
6 cartofi foarte mici
400 gr.brocoli
2 catei de usturoi
sare, piper, ulei
Se taie ceapa verde in fasii lungi si subtiri. Se curata cartofii, se spala brocoli. Se curata usturoiul si se taie felii subtiri. Se stoarce lamaia si se taie coaja. Fileurile de somon se asezoneaza cu sare si piper.
In fiecare sita a steamer-ului se aseaza cateva fire de marar peste care se aseaza: 1 file de somon, 1 fir de ceapa verde, 2 cartofi intregi, 1/3 din brocoli, cateva felii de usturoi si o bucata de coaja de lamaie. Se stropeste cu zeama de lamaie.
Se prepara la aburi timp de 30 de minute.
Se stropeste cu ulei cand se serveste.
Pui cu ardei gras de trei culori
- 4 portii -
2 bucati piept de pui
jumatate de ardei gras verde
jumatate de ardei gras rosu
jumatate de ardei gras galben
jumatate ceapa potrivita
2 linguri sos de soia, ulei, sare, piper
Se spala ardeii si se scot semintele. Se taie in fasii de jumatate de cm.
Se curata ceapa si se taie rondele.
Se taie pieptul de pui in fasii lungi si subtiri.
Se pun toate ingredientele in vasul special pentru orez.
Se asezoneaza cu sare si piper si se stropesc cu ulei si sos de soia.
Se pregatesc in aburi timp de 30 de minute.
In loc de piept de pui, se poate prepara si cu carne de vitel sau miel.
Somon cu marar
- 3 portii -
3 bucati file de somon
1 legatura marar
1 lamaie
3 cepe verzi
6 cartofi foarte mici
400 gr.brocoli
2 catei de usturoi
sare, piper, ulei
Se taie ceapa verde in fasii lungi si subtiri. Se curata cartofii, se spala brocoli. Se curata usturoiul si se taie felii subtiri. Se stoarce lamaia si se taie coaja. Fileurile de somon se asezoneaza cu sare si piper.
In fiecare sita a steamer-ului se aseaza cateva fire de marar peste care se aseaza: 1 file de somon, 1 fir de ceapa verde, 2 cartofi intregi, 1/3 din brocoli, cateva felii de usturoi si o bucata de coaja de lamaie. Se stropeste cu zeama de lamaie.
Se prepara la aburi timp de 30 de minute.
Se stropeste cu ulei cand se serveste.
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Dana,de aceea imi era asa rusine ca nu l-am folosit...il luasem asta-vara pentru Alex cand am plecat in Bulgaria..dar i-am facut mancare si am fiert la bain-marie borcanele si steamer-ul l-am lasat acasa in cutie si asa e si acum!
Va multumesc pentru retete ,o sa le incerc!
Va multumesc pentru retete ,o sa le incerc!
Ultima editare efectuata de catre fluturas in Lun Feb 08, 2010 10:34 am, editata de 1 ori
fluturas- Licean
-
Mesaje : 1023
Data de inscriere : 28/10/2009
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Ce haioasa esti, Gabi!
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Nu stiu cat o sa se vada pozele de bine, le-am scanat acu rapid la munca.
Arata grozav para cu ciocolata:
Arata grozav para cu ciocolata:
Cristina- Scolar
-
Mesaje : 748
Data de inscriere : 26/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Cristina, eu una nu vad. Trebuie sa-mi mai pun inca o pereche de ochelari
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Se curata perele fara a se taia. Se stropesc cu lamaie si se pun in cosul aparatului de gatit. Se prepara cca. 20 de minute in functie de cat de coapte sunt perele.
Cu 10 minute inainte de finalizarea prepararii se rupe ciocolata bucatele mici, se pun in vasul pentru orez, vas in care se toarna si smantana. Se acopera totul cu o folie de plastic si se pune in cosul aparatului de gatit cu aburi.
Se pun perele in farfurie. Se bate ciocolata cu o furculita. Se toarna sosul de ciocolata peste pere si se serveste imediat.
Cu 10 minute inainte de finalizarea prepararii se rupe ciocolata bucatele mici, se pun in vasul pentru orez, vas in care se toarna si smantana. Se acopera totul cu o folie de plastic si se pune in cosul aparatului de gatit cu aburi.
Se pun perele in farfurie. Se bate ciocolata cu o furculita. Se toarna sosul de ciocolata peste pere si se serveste imediat.
Cristina- Scolar
-
Mesaje : 748
Data de inscriere : 26/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Cristina ,am facut mere cu fineti si mi-au placut mult, o sa revin cu poze ,aaa si am facut si sfecla rosie si a iesit super,super delicioasa ,fetelor sa incercati sfecla neaparat!
Dana mi-a scanat sotul cartea cu retete , o sa ti-o trimit pe e-mail sa o postezi tu , eu nu pot sa deschid fiserul de acasa am inteles ca trebuie open oficce si eu nu am ,poate il rezolvi tu.
Dana mi-a scanat sotul cartea cu retete , o sa ti-o trimit pe e-mail sa o postezi tu , eu nu pot sa deschid fiserul de acasa am inteles ca trebuie open oficce si eu nu am ,poate il rezolvi tu.
simi- Scolar
-
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Simona, am primit mail-ul, pot sa scot fiecare pagina cu reteta, sub forma de poze. Asa intentionez sa le pun, sub forma de poza, numai ca am incercat acum sa pun o pagina si de 10 minute tot astept si degeaba....nu o incarca, nu stiu de ce. Daca nu pot sa le pun poza, iti spun sincer, de mana nu stau sa le scriu. Eu mai am inca poze cu retetele mele si nu am reusit sa le scriu. Am sa mai incerc maine o varianta, sa vad daca reusesc. Acum a inceput sa ma doara capul si nu ma mai obosesc aici.Am sa vad maine ce pot face.
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Simona, m-am ocupat azi si de retetele trimise de tine. O sa postez aici ce a iesit si o sa intelegi singura...
Am luat de pe net OCR-ul (care transforma imaginile trimise de tine in text) si mi-a scos ce vei vedea mai jos.
"A p e rit i %'e a sup dovlecei cu creed de bronze de oaie - l I f' l 1- (:ed I. j l (:I l )
of (-)I a . 6 dovlecei . 150g bronze proosp|t| de ooie * 1 cruel de usturoi
picot . 8 frunze de cents 1/2 lingerie cu zero de Jimmie . 20g bronze parmesan
(lc alegere) . Sure go viper ) i /1 ''.- ' v-i y # * '. . 4* 4 - : j : I . I .
Of : .; .
|||||||* -||.,'
I'll 1|||$.. ||||.' .-,.''. 1|||,- I'm-.-. ||||-* Mimi. Died .,.--'
# .
-) '- (:I ) -
:' (- a a ' h- . .
Se pale dovteceii hi se tole lh feliuye subbing. Se ooze in tovu mire o aporatubi de
visit cu cburi, se odors usturoiul # 4 fringe de cents # se prewar lo aburi
limp de 20 de min.
Se scut dovleceii din operon (nu tribune so fie chirr mot) pH se pun an blender in
robotry de btx|t|rle |mpreun| cu bronze de ooze, 4 freeze de meats 91 zeama de
Jimmie, pane find se oblige an piure consistent.
So screams hi se piperecz|.
Preporotul ostler pregnant se plate serve Io mass obit cold, cut pH recek lnainte de o fl
servit se present issuers pormqzon res.
( 7 a I'm e
b.,. Tell : Este on prepared cu on continue scout de caloric, confine calcic
(Brenda) ii vitamine A (dovleceii).
i-:'! r'h if r
g to 1 sortie confine 101 kkal
Froteine: gg *
Glucide: of . Carbohydrate: Zg
, N (109'.
) k..->"
Am luat de pe net OCR-ul (care transforma imaginile trimise de tine in text) si mi-a scos ce vei vedea mai jos.
"A p e rit i %'e a sup dovlecei cu creed de bronze de oaie - l I f' l 1- (:ed I. j l (:I l )
of (-)I a . 6 dovlecei . 150g bronze proosp|t| de ooie * 1 cruel de usturoi
picot . 8 frunze de cents 1/2 lingerie cu zero de Jimmie . 20g bronze parmesan
(lc alegere) . Sure go viper ) i /1 ''.- ' v-i y # * '. . 4* 4 - : j : I . I .
Of : .; .
|||||||* -||.,'
I'll 1|||$.. ||||.' .-,.''. 1|||,- I'm-.-. ||||-* Mimi. Died .,.--'
# .
-) '- (:I ) -
:' (- a a ' h- . .
Se pale dovteceii hi se tole lh feliuye subbing. Se ooze in tovu mire o aporatubi de
visit cu cburi, se odors usturoiul # 4 fringe de cents # se prewar lo aburi
limp de 20 de min.
Se scut dovleceii din operon (nu tribune so fie chirr mot) pH se pun an blender in
robotry de btx|t|rle |mpreun| cu bronze de ooze, 4 freeze de meats 91 zeama de
Jimmie, pane find se oblige an piure consistent.
So screams hi se piperecz|.
Preporotul ostler pregnant se plate serve Io mass obit cold, cut pH recek lnainte de o fl
servit se present issuers pormqzon res.
( 7 a I'm e
b.,. Tell : Este on prepared cu on continue scout de caloric, confine calcic
(Brenda) ii vitamine A (dovleceii).
i-:'! r'h if r
g to 1 sortie confine 101 kkal
Froteine: gg *
Glucide: of . Carbohydrate: Zg
, N (109'.
) k..->"
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Liniutele alea m-au lamurit bustean!
Dana imi pare rau ca te-am pus la munca iar!Multumesc mult pentru sprijin!
Fiecare pagina cred ca trebuie salvata in Paint dar e mult de munca, o sa- i zic sotului sa faca el chestia, sau altfel cine doreste cartea cu retete ii trimitem pe mail
Dana imi pare rau ca te-am pus la munca iar!Multumesc mult pentru sprijin!
Fiecare pagina cred ca trebuie salvata in Paint dar e mult de munca, o sa- i zic sotului sa faca el chestia, sau altfel cine doreste cartea cu retete ii trimitem pe mail
simi- Scolar
-
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Am "tras-o" si in Paint, dar mi-a spus ca tipul fisierului nu este compatibil....sau cunoscut, nu mai tin minte.
Aseara tarziu, mi-am adus aminte ca sotul scoate un text dintr-o carte scanata si l-am intrebat ce program foloseste. Nu OCR-ul, ci altceva mai avansat. Daca mai am timp azi, il voi instala si proba. Daca merge, e ok, daca nu, chiar nu stiu ce sa mai fac.
Mai ramane o varianta. Sa incerci tu sa faci la fiecare pagina cu retete poze (cu optiunea pentru documente, daca o ai in aparat), sa le faci cat mai de aproape, ca sa se vada, si sa pui poza aici. Sau mai intreaba-l pe sotul tau daca stie o alta varianta.
Aseara tarziu, mi-am adus aminte ca sotul scoate un text dintr-o carte scanata si l-am intrebat ce program foloseste. Nu OCR-ul, ci altceva mai avansat. Daca mai am timp azi, il voi instala si proba. Daca merge, e ok, daca nu, chiar nu stiu ce sa mai fac.
Mai ramane o varianta. Sa incerci tu sa faci la fiecare pagina cu retete poze (cu optiunea pentru documente, daca o ai in aparat), sa le faci cat mai de aproape, ca sa se vada, si sa pui poza aici. Sau mai intreaba-l pe sotul tau daca stie o alta varianta.
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Reteta din cartea Simonei:
Supa crema de dovlecei cu branza de oaie
6 dovlecei
150g branza proaspata de oaie
1 caţel de usturoi pisat
8 frunze de menta
1/2 linguriţa cu zeama de lamaie
20g branza parmezan (la alegere)
Sare şi piper
Se spala dovleceii şi se taie in feliuţe subţiri. Se aşeaza in tava mare a aparatului de gatit cu aburi, se adauga usturoiul şi 4 frunze de menta şi se prepara la aburi timp de 20 de min.
Se scot dovleceii din aparat (nu trebuie sa fie chiar moi) şi se pun in blender sau robotul de bucatarie impreuna
cu branza de oaie, 4 frunze de menta şi zeama de lamaie, pana cand se obţine un piure consistent. Se sareaza şi se pipereaza.
Preparatul astfel pregatit se poate servi la masa atat cald, cat şi rece. Inainte de a fi servit se presara deasupra parmezan ras.
Este un preparat cu un conţinut scazut de calorii, conţine calciu (branza) şi vitamina A (dovleceii).
1 porţie conţine 101 kkal
Proteine: 9g Glucide: 2g Carbohidraţi: 7g
Supa crema de dovlecei cu branza de oaie
6 dovlecei
150g branza proaspata de oaie
1 caţel de usturoi pisat
8 frunze de menta
1/2 linguriţa cu zeama de lamaie
20g branza parmezan (la alegere)
Sare şi piper
Se spala dovleceii şi se taie in feliuţe subţiri. Se aşeaza in tava mare a aparatului de gatit cu aburi, se adauga usturoiul şi 4 frunze de menta şi se prepara la aburi timp de 20 de min.
Se scot dovleceii din aparat (nu trebuie sa fie chiar moi) şi se pun in blender sau robotul de bucatarie impreuna
cu branza de oaie, 4 frunze de menta şi zeama de lamaie, pana cand se obţine un piure consistent. Se sareaza şi se pipereaza.
Preparatul astfel pregatit se poate servi la masa atat cald, cat şi rece. Inainte de a fi servit se presara deasupra parmezan ras.
Este un preparat cu un conţinut scazut de calorii, conţine calciu (branza) şi vitamina A (dovleceii).
1 porţie conţine 101 kkal
Proteine: 9g Glucide: 2g Carbohidraţi: 7g
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Asa Dana tu pune modul de preparare si eu vin cu poze. Ca tot ma plictisesc la munca
Se vede bine supa crema de dovlecei?
Se vede bine supa crema de dovlecei?
Cristina- Scolar
-
Mesaje : 748
Data de inscriere : 26/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Astea doua arata apetisant
Vitel in stil italian
Dovlecei cu patrunjel
Dovlecei cu patrunjel
800 g dovlecei
30 g unt
3 căţei de usturoi
Pătrunjel
Sare şi piper
Spălaţi dovleceii şi tăiaţi în bucăţi cu o grosime de 5mm.
Puneţi dovleceii tăiaţi în castronul mare al aparatului de gătit cu aburi şi preparaţi-i pt. 20 min.
Aşezaţi dovleceii astfel preparaţi pe platou şi turnaţi untul topit. Presăraţi pătrunjelul tăiat mărunt şi usturoiul. Se serveşte imediat.
Acest preparat conţine jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina A (dovlecei şi unt) şi vitamina C (pătrunjel).
1 porţie conţine 90 kkal
• Proteine: 4g • Glucide: 7g • Carbohidraţi: 4g
Vitel in stil italian
Dovlecei cu patrunjel
Dovlecei cu patrunjel
800 g dovlecei
30 g unt
3 căţei de usturoi
Pătrunjel
Sare şi piper
Spălaţi dovleceii şi tăiaţi în bucăţi cu o grosime de 5mm.
Puneţi dovleceii tăiaţi în castronul mare al aparatului de gătit cu aburi şi preparaţi-i pt. 20 min.
Aşezaţi dovleceii astfel preparaţi pe platou şi turnaţi untul topit. Presăraţi pătrunjelul tăiat mărunt şi usturoiul. Se serveşte imediat.
Acest preparat conţine jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina A (dovlecei şi unt) şi vitamina C (pătrunjel).
1 porţie conţine 90 kkal
• Proteine: 4g • Glucide: 7g • Carbohidraţi: 4g
Cristina- Scolar
-
Mesaje : 748
Data de inscriere : 26/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Salata de vinete
2 vinete
ceapa mica taiata cubuleţe
4 caţei de usturoi
linguriţe de busuioc taiat mărunt
½ de ardei gras roşu şi ½ de ardei gras verde
1 lingura de măsline tăiate mărunt
1 lingura cu chimen
1 lingura cu zeama de lămâie
Sare şi piper
Se taie vinetele în jumătate şi se aşează în tava. Adăugaţi ceapa şi usturoiul. Ţineţi-le la aburi 45 de minute.
Scoateţi seminţele din ardei şi taiaţi-l în lung. Adăugaţi ardeiul la vinete cu 20 de min. înainte de finalizarea preparării.
Scoateţi vinetele gătite din aparatul de gătit cu aburi, curăţaţi-le şi tăiaţi mărunt miezul (sau fărămiţaţi-l în blender).
Adăugaţi ceapa, usturoiul, ardeiul gras, măslinele, zeama de lămâie şi chimenul. Amestecaţi uşor. Săraţi şi piperaţi.
Este un preparat cu un conţinut scăzut de calorii, conţine fibre nutritive şi vitamina C (ardeiul gras)
1 porţie conţine 61 kkal
Proteine: 2g Glucide: 2g Carbohidraţi: 9g
2 vinete
ceapa mica taiata cubuleţe
4 caţei de usturoi
linguriţe de busuioc taiat mărunt
½ de ardei gras roşu şi ½ de ardei gras verde
1 lingura de măsline tăiate mărunt
1 lingura cu chimen
1 lingura cu zeama de lămâie
Sare şi piper
Se taie vinetele în jumătate şi se aşează în tava. Adăugaţi ceapa şi usturoiul. Ţineţi-le la aburi 45 de minute.
Scoateţi seminţele din ardei şi taiaţi-l în lung. Adăugaţi ardeiul la vinete cu 20 de min. înainte de finalizarea preparării.
Scoateţi vinetele gătite din aparatul de gătit cu aburi, curăţaţi-le şi tăiaţi mărunt miezul (sau fărămiţaţi-l în blender).
Adăugaţi ceapa, usturoiul, ardeiul gras, măslinele, zeama de lămâie şi chimenul. Amestecaţi uşor. Săraţi şi piperaţi.
Este un preparat cu un conţinut scăzut de calorii, conţine fibre nutritive şi vitamina C (ardeiul gras)
1 porţie conţine 61 kkal
Proteine: 2g Glucide: 2g Carbohidraţi: 9g
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Legume gătite la aburi
3 bucheţele de broccoli
100 g de mazăre congelata
4 cartofi roz
Un ardei roşu
2 dovlecei mici
2 cepe
3 caţei de usturoi tocaţi mărunt
o lingura de pătrunjel tocat
Sare şi piper dupa gust
Curăţaţi legumele şi taiaţi-le în bucăţi mari. Taiati ceapa în jumătate. Aşezaţi toate legumele in recipientul superior al aparatului, apoi adăugaţi verdeaţa şi asezonaţi cu sare şi piper dupa gust.
Lăsaţi legumele sa fiarba la aburi timp de aproximativ 40 de minute. Intre timp, pregătiţi sosul pe care-l veţi servi alături de legume.
Intr-un bol, puneţi usturoiul pisat, boiaua de ardei dulce şi adăugaţi treptat uleiul de măsline. Atenţie! Acest sos nu se prepara ca o maioneza Stropiţi apoi legumele cu ocest amestec şi serviţi alaturi de chiftelutele gătite la aburi.
Secretele Chef-ului: Pentru un plus de savoare, dar şi mai multe calorii, puteţi adauga şi o lingura de smântână peste legume.
Valoare nutritiva pentru 4 persoane: 364 Kcal Valoare nutritive pentru 1 persoana: 91 Kcal
Valoare energetica pentru 4 persoane:
• Proteine: 75g
• Glucide: 20g • Carbohidraţi: HOg
3 bucheţele de broccoli
100 g de mazăre congelata
4 cartofi roz
Un ardei roşu
2 dovlecei mici
2 cepe
3 caţei de usturoi tocaţi mărunt
o lingura de pătrunjel tocat
Sare şi piper dupa gust
Curăţaţi legumele şi taiaţi-le în bucăţi mari. Taiati ceapa în jumătate. Aşezaţi toate legumele in recipientul superior al aparatului, apoi adăugaţi verdeaţa şi asezonaţi cu sare şi piper dupa gust.
Lăsaţi legumele sa fiarba la aburi timp de aproximativ 40 de minute. Intre timp, pregătiţi sosul pe care-l veţi servi alături de legume.
Intr-un bol, puneţi usturoiul pisat, boiaua de ardei dulce şi adăugaţi treptat uleiul de măsline. Atenţie! Acest sos nu se prepara ca o maioneza Stropiţi apoi legumele cu ocest amestec şi serviţi alaturi de chiftelutele gătite la aburi.
Secretele Chef-ului: Pentru un plus de savoare, dar şi mai multe calorii, puteţi adauga şi o lingura de smântână peste legume.
Valoare nutritiva pentru 4 persoane: 364 Kcal Valoare nutritive pentru 1 persoana: 91 Kcal
Valoare energetica pentru 4 persoane:
• Proteine: 75g
• Glucide: 20g • Carbohidraţi: HOg
Ultima editare efectuata de catre Daniela_Ep in Lun Feb 22, 2010 4:23 am, editata de 1 ori
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Legume în stil chinezesc, gătite la aburi
150 g boabe soia proaspătă
150 ciuperci negre chinezeşti uscate
150 g morcov
1/2 căpăţâna salată chinezească
100 g miez de palmier conservat (facultativ)
8 ştiuleţi de porumb de lapte
1 bucată ardei gras
2 linguri sos de soia
2 linguri coriandru proaspăt tăiat mărunt
Piper alb
Puneţi ciupercile în apa la temperatura camerei pt.30 min.
Scurgeţi lichidul din conserva cu miez de palmier. Spălaţi boabele de soia si lasaţi lichidul sa se scurgă. Curăţaţi morcovul şi tăiaţi-l în bucăţi dreptunghiulare. Curăţaţi ardeiul gras de seminţe şi tăiaţi-l în cubuleţe.
Puneţi legumele şi ciupercile în castronul mare al aparatului de gătit la aburi si preparaţi-le la aburi 20 min. Inainte de a fi servite turnaţi pe legume sosul de soia, condimentaţi cu piper alb şi presăraţi cu coriandrul tăiat mărunt.
Acest preparat conţine fibre nutritive, vitaminele A şi B9, precum şi cca. jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina C
(ardei gras).
1 porţie conţine 108 kkal
• Proteine: 6g • Glucide: 0,75g • Carbohidraţi: 19g
150 g boabe soia proaspătă
150 ciuperci negre chinezeşti uscate
150 g morcov
1/2 căpăţâna salată chinezească
100 g miez de palmier conservat (facultativ)
8 ştiuleţi de porumb de lapte
1 bucată ardei gras
2 linguri sos de soia
2 linguri coriandru proaspăt tăiat mărunt
Piper alb
Puneţi ciupercile în apa la temperatura camerei pt.30 min.
Scurgeţi lichidul din conserva cu miez de palmier. Spălaţi boabele de soia si lasaţi lichidul sa se scurgă. Curăţaţi morcovul şi tăiaţi-l în bucăţi dreptunghiulare. Curăţaţi ardeiul gras de seminţe şi tăiaţi-l în cubuleţe.
Puneţi legumele şi ciupercile în castronul mare al aparatului de gătit la aburi si preparaţi-le la aburi 20 min. Inainte de a fi servite turnaţi pe legume sosul de soia, condimentaţi cu piper alb şi presăraţi cu coriandrul tăiat mărunt.
Acest preparat conţine fibre nutritive, vitaminele A şi B9, precum şi cca. jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina C
(ardei gras).
1 porţie conţine 108 kkal
• Proteine: 6g • Glucide: 0,75g • Carbohidraţi: 19g
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Mancaruri preparate la aburi (la steamer)
Orez gatit la abur
270 g orez basmatic
400 ml apă
Brânză Gruer sau parmezan
Sare
Spalaţi orezul şi puneti-l în vasul pentru gatit orez. Turnaţi apă şi săraţi.
Puneţi vasul pt. gătit orez în coşul aparatului de gătit la aburi. Se prepară în 60 min. La terminarea preparării mestecaţi orezul cu o furculiţă şi adăugaţi o bucăţică de unt.
Presaraţi pe orezul preparat brânza rasa sau parmezan
Acest preparat conţine o mare cantitate de carbohidraţi (orez), precum şi calciu şi proteine (brânză)
1 porţie conţine 250 kkal
• Proteine: 30g • Glucide: 0.25g • Carbohidraţi: 57g
270 g orez basmatic
400 ml apă
Brânză Gruer sau parmezan
Sare
Spalaţi orezul şi puneti-l în vasul pentru gatit orez. Turnaţi apă şi săraţi.
Puneţi vasul pt. gătit orez în coşul aparatului de gătit la aburi. Se prepară în 60 min. La terminarea preparării mestecaţi orezul cu o furculiţă şi adăugaţi o bucăţică de unt.
Presaraţi pe orezul preparat brânza rasa sau parmezan
Acest preparat conţine o mare cantitate de carbohidraţi (orez), precum şi calciu şi proteine (brânză)
1 porţie conţine 250 kkal
• Proteine: 30g • Glucide: 0.25g • Carbohidraţi: 57g
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Dum Oct 06, 2013 6:27 pm Scris de Gabyy
» ANTONIA
Mier Mar 27, 2013 9:11 pm Scris de Gabyy
» LORA - VIDEOCLIPURI
Mier Mar 27, 2013 9:09 pm Scris de Gabyy
» DJ Rynno & Sylvia
Mier Mar 27, 2013 9:06 pm Scris de Gabyy
» Sfantul Apostol Andrei
Vin Noi 30, 2012 12:35 pm Scris de Gabyy
» Deja a trecut un an?
Mier Oct 31, 2012 10:06 pm Scris de tea_ioana
» Intra in joc
Sam Mar 03, 2012 12:03 am Scris de niconor
» Alege varianta preferata
Sam Mar 03, 2012 12:02 am Scris de niconor
» Starul saptamanii
Joi Ian 05, 2012 1:24 am Scris de afrodita
» Sfantul Stefan
Dum Ian 01, 2012 5:22 am Scris de Daniela_Ep
» Sfantul Ierarh Nicolae
Mar Dec 06, 2011 9:09 am Scris de niconor
» Ministarul zilei
Lun Noi 21, 2011 9:01 pm Scris de stefania
» La multi ani de Sf Mihail si Gavril!
Mar Noi 08, 2011 4:55 am Scris de Gabyy
» Sf. Fecioara Maria
Joi Sept 08, 2011 1:23 am Scris de stefania
» Meniu pentru aniversari
Vin Iun 17, 2011 6:50 pm Scris de Alexandrina
» Sf.Constantin si Elena
Dum Mai 22, 2011 6:57 am Scris de iazmin
» Raspunde fara ''da"sau "nu"
Sam Mai 21, 2011 8:48 am Scris de niconor
» Ce mai gatim astazi???
Vin Mai 13, 2011 4:37 am Scris de Gabyy
» Torturi preparate de noi
Vin Apr 29, 2011 1:18 am Scris de AdinaCarla
» Retete de prajituri, cornuri, tarte
Vin Apr 29, 2011 12:08 am Scris de Gabyy