Retete de prajituri, cornuri, tarte

Pagina 4 din 7 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Gabyy la data de Vin Ian 01, 2010 9:31 am

Miki, Alexandrina, poate puneti si aici retetele, daca nu cer prea mult...si daca vreti

________
avatar
Gabyy
Decan
Decan

Maimuta
Mesaje : 4455
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

http://amintiricopii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de simi la data de Sam Ian 02, 2010 8:46 am

AMANDINA

Pentru blat, avem nevoie de:
- 6 oua mari
- 200 gr de zahar
- 40 ml de apa
- 40 ml de ulei
- 3 linguri cu varf de cacao
- 200 gr de faina
- un pliculet de praf de copt

Incingem cuptorul la 180 de grade. Separam cu mare grija albusurile de galbenusuri; galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile le batem spuma tare tare, cat sa nu se desprinda de pe paletele mixerului. Cand spuma e tare, punem zaharul, apa, pasta de galbenusuri si amestecam cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Punem apoi, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praf de copt.

Vom obtine o compozitie omogena pe care o turnam intr-o tava unsa cu grasime (eu am folosit unt) si tapetata bine cu faina. Dam tava la cupor cca 30 de minute, pana cand trece testul scobitorii (adica infingem scobitoarea in diverse parti ale blatului si daca iese curata, inseamna ca blatul e copt).




Pentru siropul de zahar ars avem nevoie de:

- 500 ml de apa
- 250 gr de zahar
- 2 plicuri de cappucino de ciocolata
- 2 fiole de rom

Intr-o craticioara, punem la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand zaharul este caramelizat, , punem restul de apa.. Cand zaharul e topit, punem pliculetele de cappucino si romul. Luam siropul de pe foc si il lasam sa se racoreasca.



Pentru crema de ciocolata avem nevoie de:

- 3 galbenusuri
- 150 gr de zahar pudra vanilat
- un pachet de margarina (este ideal daca folositi Rama Maestro cu Rom)
- 4 linguri de cacao
- rom


Margarina trebuie sa fie moale, dar NU topita. Frecam margarina pana devine ca o crema subtire, apoi punem zaharul pudra si mixam bine de tot pana se omogenizeaza complet. La sfarsit punem cacao, galbenusurile si romul. Crema se face foarte rapid si este foarte aromata.

Scoatem blatul de la cuptor, il taiam in jumatate pe lungime si il lasam sa se raceasca complet.. Insiropam prima jumatate de blat cu jumatate din cantitatea de sirop de zahar ars, apoi punem crema de cacao. Peste crema punem al doilea blat, pe care il insiropam cu restul de sirop. Dam amandina la frigider 3-4 ore.

Glazura:

- 100 g ciocolata

- 50 ml frisca lichida

- 50 g unt


Ciocolata o topim intr-un ibric impreuna cu restul ingredietelor si lasam la racit.Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pana se intareste glazura.
avatar
simi
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de simi la data de Sam Ian 02, 2010 10:11 am



Ingrediente:
8 albusuri
10 linguri pline de zahar
2 linguri de amidon alimentar (Dr.Oetker am folosit)
10 linguri pline cu nuca macinata

Crema:
1/2 litru de lapte
5 linguri de amidon alimentar
3 plcuri de zahar vanilat + 1 fiola esenta de vanilie
220 de grame de zahar
300 de grame de unt cu 80% grasime

Jeleu:
300 de grame de visine fara samburi(proaspete sau congelate)
250 ml apa
150 de grame de zahar
3 linguri de amidon
1 lingura rasa de gelatina granule

Glazura:
100 grame de ciocolata alba
50 ml frisca lichida
50 gr unt


Preparare:

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana la dizolvarea completa a acestuia.
Se adauga nuca si amidonul si se amesteca cu miscari circulare, pe verticala:
Jumatate de compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza:
Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, tinand in permanenta usa intredeschisa. Se coace 1/2 ora - 45 minute. Este un blat de bezea si trebuie sa se usuce.
Cand foaia e usor rumenita si crocanta, se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar, abia cand va fi rece se indeparteaza hartia de copt.
Se procedeaza la fel cu restul de compozitie, obtinand al doilea blat.

Pentru crema:

400 de ml. de lapte impreuna cu zaharul se pun pe foc. Restul de lapte se amesteca cu amidonul. Cand laptele fierbe, se adauga compozitia bine omogenizata de amidon si se amesteca continuu pana da cateva clocote si se leaga. Se da la oparte de pe foc si se adauga zaharul vanilat si esenta. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca, acoperind vasul cu o folie alimentara (sa nu prinda pojghita).
Dupa ce crema de lapte va fi rece, se adauga untul la temperatura camerei, taiat in bucatele, si se mixeaza pana la obtinerea unei creme onctuoase.

Jeleul:
Visinele, 200 de ml. de apa si zaharul se pun pe foc.
Restul de 50 de ml. de apa se amesteca cu amidonul. Intre timp, gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece. Cand apa cu visinele dau in clocot, se adauga amidonul si se amesteca pana se leaga. Eu am pasat compozitia, mergea la fel de bine si fara a fi pasata, cu fructele intregi.
Cand jeleul se raceste pana in jur de 50 de grade Celsius, se dizolva direct in compozitie gelatina.

Asamblare:
Pe prima foaie se pune jumatate din crema:
Se introduce tava cu prajitura in congelator pentru 10 minute, apoi se toarna jeleul deasupra, inca usor caldut:
Se raceste bine de tot, se continua cu al doilea strat de crema, apoi cu ultimul blat:
Se da prajitura la rece si se prepara glazura


Glazura:


Ciocolata o topim intr-un ibric impreuna cu restul ingredietelor si lasam la racit.Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pana se intareste glazura.
avatar
simi
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de fluturas la data de Sam Ian 02, 2010 10:30 am

Simona,multumesc pentru retete!
Poate iti fac o vizita sa gust delicioase tale prajituri direct de la sursa!
avatar
fluturas
Licean
Licean

Capra
Mesaje : 1023
Data de inscriere : 28/10/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de simi la data de Sam Ian 02, 2010 10:41 am

Cu multa placere Cristina! te astept cu mare placere!
avatar
simi
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de simi la data de Sam Ian 02, 2010 9:55 pm

Dana , cantitatile de la blatul de amandina sunt pentru o tava mai mica de 20/30 daca ai o tava mai mare maresti cantitatile , eu am facut o portie jumate.
Reteta de amandina am luat-o de pe blogul lui Teo acolo poti sa vezi si imagini , iar praji Pacatul dulce de pe cuina banateana.
avatar
simi
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de micki la data de Dum Ian 10, 2010 4:50 am

Gabyy a scris:Miki, Alexandrina, poate puneti si aici retetele, daca nu cer prea mult...si daca vreti

Tarta cu mere:

Ingrediente:
125 gr unt la temperatura camerei
125 gr zahar
un plic zahar vanilat
2 oua mari sau 3 mai mici
200 gr faina
coaja de la o lamaie
o lingurita de praf de copt
2,3 linguri de lapte
5,6 mere
gem de caise


Preparare:
Untul se bate bine impreuna cu zaharul,
se adauga aromele si ouale unul cate unul,si la urma faina cernuta si amestecata cu praful de copt...se amesteca tot cu mixerul,dar la viteza mica....intre o lingura de faina si alta se adauga cate o lingura de lapte...
Se tapeteaza cu unt si faina o tava rotunda de diametrul 24 in care se aseaza aluatul iar peste acesta merele taiate in bucati mari(sferturi in cazul meu).Nu le impigeti in aluat,doar le asezati....la copt vor intra singure la fund.Se da la cuptor la 200 grade pt circa 45 minute.
Dupa ce se scoate din cuptor se lasa cateva minute la racit ,apoi se scoate din tava si se unge cu gem de caise incalzit.
Pofta buna!
avatar
micki
Prescolar
Prescolar

Cocos
Mesaje : 344
Data de inscriere : 26/10/2009

*
foaie personaj:

http://www.prajiturelecuretete.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de micki la data de Dum Ian 10, 2010 4:51 am

Simona am notat si eu reteta de la amandina....cred ca o voi pune in practica acum de ziua Alexandrei!
avatar
micki
Prescolar
Prescolar

Cocos
Mesaje : 344
Data de inscriere : 26/10/2009

*
foaie personaj:

http://www.prajiturelecuretete.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de micki la data de Dum Ian 10, 2010 4:57 am

Eu am refacut croissant-urile de multe ori,asa ca am reusit sa ii gasesc leacul untului (cam iesea pe margini)....acum las aluatul mai mult in frigider intre impachetari.
Am observat ca in felul acesta iese si mai fin mijlocul.....mai pufos
ia uitati aici:
avatar
micki
Prescolar
Prescolar

Cocos
Mesaje : 344
Data de inscriere : 26/10/2009

*
foaie personaj:

http://www.prajiturelecuretete.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Daniela_Ep la data de Dum Ian 10, 2010 7:58 am

simi a scris:Dana , cantitatile de la baltul de amandina sunt pentru o tava mai mica de 20/30 daca ai o tava mai mare maresti cantitatile , eu am facut o portie jumate.
Reteta de amandina am luat-o de pe blogul lui Teo acolo poti sa vezi si imagini , iar praji Pacatul dulce de pe cuina banateana.
Simona, am uitat sa-ti spun ca am notat retetele....nu stiu cand o sa le fac, dar le-am pus la loc sigur Multumesc!

Micki, arata minunat croissant-urile tale! Felicitari!
avatar
Daniela_Ep
Student
Student

Capra
Mesaje : 2789
Data de inscriere : 30/10/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de simi la data de Lun Ian 11, 2010 6:02 am

Cu placere Dana, de abia astept sa vad poze cu prajituricile!
Miki excelent cornurile tale !Felicitari
avatar
simi
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de ondrio la data de Sam Ian 16, 2010 10:15 pm

Ciocolata alba (sau neagra,daca vreti)


500 gr.lapte praf-cel mai bun e cel de la Dr.Oetker
400 gr.zahar
1/2 l apa
1 pachet de unt
esenta de rom,migdale si vanilie

Se face un sirop din zahar si apa si il ingrosati.Fierbe cam 20 de minute.
Separat,topiti untul,in care incorporati 2 pachete de lapte praf,adaugati siropul si le incorporati si pe celelalte 2.
Adaugati apoi esentele,cacao,daca vreti sa fie colorata si ..gata!Se pune in tava,unsa puuutin cu ulei,sa nu se lipeasca la taiat.
Asta e tot.Iese foarte buna!
Evident,puteti adauga tot ce vreti-stafide,nuca,alune...cum vreti!
avatar
ondrio
Student
Student

Capra
Mesaje : 1689
Data de inscriere : 29/11/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Daniela_Ep la data de Dum Ian 17, 2010 1:05 am

Multumesc, Andreea, pentru reteta! Am sa fac si eu.
avatar
Daniela_Ep
Student
Student

Capra
Mesaje : 2789
Data de inscriere : 30/10/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de micki la data de Dum Ian 17, 2010 11:50 pm

Am facut amandine dupa reteta postata de Simona...tare bune ...au disparut imediat Laughing


si am mai facut si raffaello....am facut 2 portii dar tot nu au ajuns,deci va inchipuiti cat de bune au fost...



aha, si tortul....cu blat de biscuite si crema ganache de ciocolata alba....deasupra este ornat cu pasta de zahar
avatar
micki
Prescolar
Prescolar

Cocos
Mesaje : 344
Data de inscriere : 26/10/2009

*
foaie personaj:

http://www.prajiturelecuretete.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de simi la data de Lun Ian 18, 2010 12:24 am

Miki excelent ti-ai iesit amandinele, ma bucur foarte mult ca ai incercat reteta si mai ales ca v-au placut, rafaelo arata super!
Tortul e superb! Poate ai timp si ne pui retetele!
avatar
simi
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Luiza la data de Lun Ian 18, 2010 9:42 pm

Multumim, Andreea pentru reteta!O sa o incerc si eu,in varianta alba mai intai.

Excelent arata tot ce ai pregatit, Micki!Felicitari!Poate postezi reteta de bomboane raffaello, noi suntem mari fani si parca m-as incumeta s-o incerc si eu. Very Happy
avatar
Luiza
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 734
Data de inscriere : 03/12/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de micki la data de Lun Ian 18, 2010 10:46 pm

Bomboanele raffaello se fac fff usor si sunt f asemanatoare la gust cu cele originale.
Avem nevoie de :
200 gr ciocolata alba
un pachet de napolitate de vanilie
2 linguri de lapte
2 bucatele de unt(mici)
migdale(vreo 15 bucati)
cocos
Se rupe napolitana bucatele mici....ciocolata se topeste la bain-marin impreuna cu laptele si untul.
Dupa ce s-a topit ciocolata se amesteca bine cu napolitana,apoi se lasa putin la racit(nu prea mult altfel se va intari compozitia).
Cu ajutorul unei lingurite luati din compozitie,formati bilute,iar in fiecare biluta puneti cate o migdala.Intr-un castron se pune cocosul,apoi fiecare bomboana se trece prin cocos.
Se formeaza toate bomboanele si se pastreaza in frigider pana la servire.
Pofta buna!
avatar
micki
Prescolar
Prescolar

Cocos
Mesaje : 344
Data de inscriere : 26/10/2009

*
foaie personaj:

http://www.prajiturelecuretete.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de AdinaCarla la data de Lun Ian 18, 2010 10:50 pm

miki multumesc si eu pentru reteta...am s-o fac...sigur sunt delicioase...nu merge si alune nesarate in loc de migdale?
avatar
AdinaCarla
Student
Student

Cal
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Daniela_Ep la data de Mier Ian 20, 2010 1:04 am

Asa de usor se fac minunatiile astea de bomboane? Sigur am sa fac si eu. Multumesc pentru reteta, Micki!
avatar
Daniela_Ep
Student
Student

Capra
Mesaje : 2789
Data de inscriere : 30/10/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de simi la data de Mier Ian 27, 2010 2:31 am

Alexandrina m-am prezentat cu reteta , cantitatile la crema de ciocolata sunt orientative , pentru ca am pus dupa ochi .


Tort cu crema de ciocolata si crema de iaurt cu frisca

Blat:

6 oua,1 cana zahar,1 cana faina,3linguri ulei,3linguri de apa minerala ,1 plic praf de copt,vanilie
Mod Preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri.albusurile se bat cu zaharul spuma tare dupa care se adauga galbenusurile amestecate inainte cu uleiul,apa si vanilia.dupa ce se omogenizeaza se toarna faina in ploaie si se amesteca fara sa se formeze cocoloase.apoi se pune praful de copt stins cu putina suc lamaie.Cand aluatul devine o smantana groasa se toarna in forma folosind hartia de copt sau unsa cu ulei sau margarina si se da la cuptor pt 40-45 min.

Sirop:
se face un sirop din apa ,zahar , esenta de portocale sau vanilie ,eu am adaugat si sucul de ananas

Pentru crema de ciocolata avem nevoie de:

- 80-90 gr de zahar pudra vanilat
- ½ pachet unt sau margarina Rama
- 4 -5 linguri de Nutela
5-6 linguri frisca batuta
4-5 linguri nuca macinata
cirese din compot

Margarina sau untul trebuie sa fie moale, dar nu topita. Frecam margarina sau untul pana devine ca o crema subtire, apoi punem zaharul pudra si mixam bine de tot pana se omogenizeaza complet. La sfarsit punem nuca , nutela, frisca si ciresele fara samburi din compot




Pentru crema de frisca cu iaurt avem nevoie de:

un iaurt mare de capsuni 375 g( eu am folosit unul mic dar iese mai buna cu unul mare)
~ un pliculet de gelatina
~ 300 g frisca
Se bate frisca cu mixerul pana cand aceasta se intareste.

Topim gelatina in putina apa rece aprox 100ml apoi o incalzim putin la bain-marie, atentie nu o fierbem, doar se incalzeste, apoi se amesteca foarte bine cu iaurtul si la sfarsit punem frisca batuta , ananasul , piersicile taiate cubulete si omogenizam.

Ansamblare tort
Blatul racit se taie, se insiropeaza , se umple cu cele doua crème si se orneaza cu frisca sau ciocolata dupa preferinte.

Pofta buna!
avatar
simi
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Daniela_Ep la data de Lun Feb 08, 2010 2:54 am

Micki, recunosc ca bomboanele raffaello se fac fff usor, dar am si eu o intrebare (si rugaminte in acelasi timp) - cate grame de napolitane are pachetul tau? Era un amanunt foarte important
Am facut si eu sambata, dar ceva nu a fost in regula...La gust sunt foarte bune! Dar compozitia...ceva nu e bine. Pachetele de napolitane cumparate de mine au 175g fiecare. Am facut doza dubla si nu am pus doua pachete, pentru ca mi s-a parut ca ar fi cam mult....si bine am facut. Oricum, se pare ca tot mult am pus, pentru ca e cam tare aluatul
Insist sa le mai fac, dar vreau sa ne spui cate grame (aproximativ) are un pachet de napolitane in Italia , ca la noi sunt de gramaje diferite.
Astept raspunsul tau, pentru ca vreau sa le fac din nou.....si de data asta sa-mi iasa Wink
avatar
Daniela_Ep
Student
Student

Capra
Mesaje : 2789
Data de inscriere : 30/10/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de micki la data de Lun Feb 08, 2010 3:00 am

Dana tocmai ce m-am uitat pe pachetul de napolitane....la mine scrie 125 gr.
Cred ca de asta a iesit mai tare....ideea e ca tre sa faci bilutele imediat ,altfel se intareste compozitia(de la ciocolata).O idee ar fi sa mai agaugi o lingurita ,doua de lapte,sau sa inlocuiesti laptele cu smantana lichida!
Sper ca ti-am fost de ajutor! Wink
avatar
micki
Prescolar
Prescolar

Cocos
Mesaje : 344
Data de inscriere : 26/10/2009

*
foaie personaj:

http://www.prajiturelecuretete.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Daniela_Ep la data de Lun Feb 08, 2010 3:04 am

Multumesc, Micki!
Si o alta intrebare ar fi daca tu ai facut ambele doze odata sau pe rand? Ma refer la faptul ca dureaza mai mult pana faci 2 doze de mingiute, deci se poate intari ciocolata.
Am sa pun lapte mai mult, sper sa-mi iasa, ca sunt bune si merita facute. Asa cum mi-au iesit (si am avut si marele ghinion sa nimeresc o nuca de cocos micaaaaa, abia se vedea pe bomboane) le-am pus, totusi, pe masa ieri, cand mi-au venit sora si cumnatul, si au fost laudate....chiar asa aiurea cum au iesit
avatar
Daniela_Ep
Student
Student

Capra
Mesaje : 2789
Data de inscriere : 30/10/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de micki la data de Lun Feb 08, 2010 3:25 am

Deci treaba sta asa....daca te misti repede la facut bilutele Laughing ,poti face ambele portii odata(eu am avut ajutor pe nepoata mea deci au fost 4 maini ),daca nu, e recomandat sa le faci pe rand....asa nu risti sa strici compozitia.
Iti repet,se intaresc mai repede de la ciocolata alba care spre deosebire de ciocolata normala are o chestie in plus(cred ca laptele praf daca nu ma insel)
Cand o topesti la bain-marine nu tre sa o mesteci delok....o lasi cateva minute pe baie de aburi,apoi o dai deoparte si mesteci bine pana se topeste toata....aaaa si inca ceva,nu trebuie sa cada nici macar o picatura de apa in ciocolata(orice fel de cioco) ca altfel se "taie" si se intareste pe lok(nici cu lapte nu o mai repari)
Sper ca nu te superi ca am scris atat de mult,dar eu am patit si e mai bine sa stii decat sa patesti si tu!
avatar
micki
Prescolar
Prescolar

Cocos
Mesaje : 344
Data de inscriere : 26/10/2009

*
foaie personaj:

http://www.prajiturelecuretete.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de micki la data de Lun Feb 08, 2010 3:28 am

AdinaCarla a scris:miki multumesc si eu pentru reteta...am s-o fac...sigur sunt delicioase...nu merge si alune nesarate in loc de migdale?
Adina acum am vazut mesajul tau....nu stiu ce sa zic de alune....la rafaello toata chestia e migdala din mijlok(cel putin pt mine care o mananc toata imprejur sa las migdala la urma )Poti sa incerci....asa ne zici si noua cum e!
avatar
micki
Prescolar
Prescolar

Cocos
Mesaje : 344
Data de inscriere : 26/10/2009

*
foaie personaj:

http://www.prajiturelecuretete.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 4 din 7 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum