Retete de prajituri, cornuri, tarte
+15
ondrio
simi
roberta
Michelle
iazmin
Florentina
Cristina
micki
LaviAlex
fluturas
Gabyy
Daniela_Ep
Alexandrina
AdinaCarla
giani
19 participanți
Pagina 3 din 7
Pagina 3 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
LaviAlex a scris:Atentie va rog, reteta "Cornuri pufoase"
25 gr drojdie proaspata (sau un plic drojdie uscata)
1 lingurita rasa sare
2 linguri pline miere (eu am pus 3)
250 mil lapte cald
25 gr unt
500 g faina (eu am pus intai 450 sa fiu sigura ca nu iese tare) restul de 50 le-am folosit la framantat si intins foile)
Drojdia se dizolva in putin lapte cald si se lasa la dospit 10 minute. In restul de lapte caldut se pune untul si se amesteca pana se dizolva. Maiaua obtinuta se amesteca cu lapte si untul si apoi se adauga la celelelate ingredinete. Aluatul obtinut se lasa la dospit o ora. Apoi se imparte in doua, se intinde prima data o foaie, o impartiti in 8 si impaturiti exact ca la cornulete. Foaia de cornuri va fi putin mai groasa, este bine asa. La fel procedati si cu foaia nr. 2. Incalziti cuptorul 10 min si in timpul asta ungeti cornurile cu ou si presarati zahar din abundenta. Daca aveti zahar brun este si mai bun.
Le puteti umple cu ce doriti, eu le-am lasat simple pentru ca Alexandra nu mananca nici un adaos in cocaturi. Iar Lavi isi poate pune fineti cat doreste
Azi dimineata am incercat unul, la fel de pufos ca aseara.
Nu veti regreta daca le faceti.
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
LaviAlex a scris:
Chifle - aluatul casei, bun la toate: tarte sarate, foi de placinta, chifle.
200 ml lapte
25 gr drojdie proaspata
350 gr faina
3 linguri ulei
un praf de sare
Se amesteca si se lasa la dospit 30 - 45 min. Aluatul se lucreaza usor.
Din el mi-au iesit 8 chifle mari, mari
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Ingrediente:
- blat:10 oua,10 lg zahar,10 lg faina,esenta vanilie.
- sirop:500 ml apa,3 lg cacao,100 gr zahar ,esenta rom.
- glazura:200 gr ciocolata menaj,50 ml frisca lichida.
- ornare:frisca lichida 200 ml
Mod de preparare:
Se face un blat din ingrediente..blat padispan.
sirop:punem zaharul la caramelizat,cand acesta so caramelizat adaugam apa si celelalte ingrediente si lasam la racit.Se face un blat din ingrediente..blat padispan.
Glazura:se topeste ciocolata in 50 ml frisca
Ornament:frisca se bate batz.
Blatul se taie in 24 bucati.se aseaza pe un platou se insiropeaza fiecare
bucata din abundenza,se glazureaza si apoi se orneaza cu frisca!
Ultima editare efectuata de catre Michelle in Dum Dec 06, 2009 2:51 am, editata de 1 ori
Placinta cu dovleag
Placinta cu dovleag
Ingrediente pentru aluat:
2 ou
6 lg zahar
200 ml ulei
400 ml apa
un pic de sare
drojdie cat o nuca
faina cat cuprinde
50 gr margarina/unt
am facut un aluat din toate ingredientele (fara unt) si l-am impartit in doua.
fiecare bucata se intinde si apoi se unge cu unt topit ,se ruleaza si se da la frigider,pana ce pregatim dovleagul
Curatim dovleagul,il dam pe razatoarea mare,scurgem zeama si o pastram.
Intr-o cratita punem cateva lg
de zahar si il caramelizam,adaugam din sucul de dovleag(mai pastrati 3
lg)si apoi adaugati dovleagul ras si mai lasati 5 min pe foc.
intindem o foaie cat tava apoi punem dovleagul,pe deasupra ori intindeti o foaie ori ornati cu fasi de aluat.
Bagati la cuptor...dar inainte ungeti cu sucul de dovleag si presarati zahar(nu mult).
cand e gata pudrati cu zahar vanilat!
Ingrediente pentru aluat:
2 ou
6 lg zahar
200 ml ulei
400 ml apa
un pic de sare
drojdie cat o nuca
faina cat cuprinde
50 gr margarina/unt
am facut un aluat din toate ingredientele (fara unt) si l-am impartit in doua.
fiecare bucata se intinde si apoi se unge cu unt topit ,se ruleaza si se da la frigider,pana ce pregatim dovleagul
Curatim dovleagul,il dam pe razatoarea mare,scurgem zeama si o pastram.
Intr-o cratita punem cateva lg
de zahar si il caramelizam,adaugam din sucul de dovleag(mai pastrati 3
lg)si apoi adaugati dovleagul ras si mai lasati 5 min pe foc.
intindem o foaie cat tava apoi punem dovleagul,pe deasupra ori intindeti o foaie ori ornati cu fasi de aluat.
Bagati la cuptor...dar inainte ungeti cu sucul de dovleag si presarati zahar(nu mult).
cand e gata pudrati cu zahar vanilat!
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Michelle, multumesc pentru retete!
Ti-am mutat mesajul cu retetele pentru piftie si piftele la topicul "Ce mai gatim azi?". Aici punem doar retete de prajituri, placinte, cornuri...dulcegarii.
Ti-am mutat mesajul cu retetele pentru piftie si piftele la topicul "Ce mai gatim azi?". Aici punem doar retete de prajituri, placinte, cornuri...dulcegarii.
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Eu am facut un "tort egiptean" pentru ziua sotului.....nu am reusit sa ii fac poze cand era intreg ...la inghesuiala care era in casa ....totusi dupa ce a plecat toata lumea am reusit sa fac poze la feliuta care a mai ramas....ca doar o feliuta a mai ramas....a fost ffffff bun....cred ca repet reteta de ziua Alexandrei .M-a sfatuit Alexandrina(care deja il facuse)sa pun mai putin zahar si asa am facut....totusi a fost f dulce....
Reteta am luat-o de aici http://amalia-mylife.blogspot.com/2009/03/tort-egiptean.html singurul lucru adaugat de mine a fost un paharel de lichior(maraschino),care a dat un gust si mai bun....
Si acum poza.....
Reteta am luat-o de aici http://amalia-mylife.blogspot.com/2009/03/tort-egiptean.html singurul lucru adaugat de mine a fost un paharel de lichior(maraschino),care a dat un gust si mai bun....
Si acum poza.....
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Micki, imi place cum arata tortul. Am vazut reteta pe blogul Amaliei (pe care si eu il vizitez) si imi dau seama ca trebuie sa fie foarte bun.
Felicitari!
Felicitari!
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
vai cum arata! si vai ce pofta imi este acum ! Super Micki!
roberta- Scolar
-
Mesaje : 935
Data de inscriere : 26/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Eu nu m-am uitat ca nu rezist
LaviAlex- Prescolar
-
Mesaje : 479
Data de inscriere : 25/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Michelle, Miki...faceti in ciuda ca eu nu ma pricep? ...ce simple par de citit, si ce grele de practicat..pentru mine...
felicitari mamici gospodine!
felicitari mamici gospodine!
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
micki a scris:Eu am facut un "tort egiptean" pentru ziua sotului.....nu am reusit sa ii fac poze cand era intreg ...la inghesuiala care era in casa ....totusi dupa ce a plecat toata lumea am reusit sa fac poze la feliuta care a mai ramas....ca doar o feliuta a mai ramas....a fost ffffff bun....cred ca repet reteta de ziua Alexandrei .M-a sfatuit Alexandrina(care deja il facuse)sa pun mai putin zahar si asa am facut....totusi a fost f dulce....
Reteta am luat-o de aici http://amalia-mylife.blogspot.com/2009/03/tort-egiptean.html singurul lucru adaugat de mine a fost un paharel de lichior(maraschino),care a dat un gust si mai bun....
Si acum poza.....
Miki foarte bine arata tortul , si eu l-am facut anul asta de Sf constantin si Elena ,este foarte bun !
simi- Scolar
-
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Iazmin foarte bine arata negresa !superrr
simi- Scolar
-
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Micki, foarte fain arata felia de tort, imi inchipui tortul cat de bine ti-a iesit!
Michelle, imi plac pozele tale!
Va pun si eu o poza, cu un chec din albusuri.
Michelle, imi plac pozele tale!
Va pun si eu o poza, cu un chec din albusuri.
Alexandrina- Scolar
-
Mesaje : 697
Data de inscriere : 27/10/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
wow ce bine arata Alexandrina, reteta nu o pui !? Felicitari !
Ce fructe ai folosit?
Ce fructe ai folosit?
simi- Scolar
-
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
foarte frumos arata checul tau Alexandrina,fa-ti timp si pune reteta.pup
iazmin- Scolar
-
Mesaje : 705
Data de inscriere : 27/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Eu am "inventat" o tarta cu mere....tare buna a iesit....nu ma asteptam...
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Miki ,excelent arata tarta ! dar reteta unde-i!?felicitari
simi- Scolar
-
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
simi a scris:Miki ,excelent arata tarta ! dar reteta unde-i!?felicitari
Reteta e pe blogul meu...il gasesti la semnatura
Multumesc mult!
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Micki, faina tarta ai facut!!
Fetelor, reteta checului e pe blog, e facut cu ciocolata si rahat; il gasiti si pe blogul lui Micki, la ea l-am vazut de mi-a venit ideea sa-l fac.
Fetelor, reteta checului e pe blog, e facut cu ciocolata si rahat; il gasiti si pe blogul lui Micki, la ea l-am vazut de mi-a venit ideea sa-l fac.
Alexandrina- Scolar
-
Mesaje : 697
Data de inscriere : 27/10/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Micki si Alexandrina, felicitari! M-ati omorat!
V-am "furat" retetele.
V-am "furat" retetele.
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
REŢETĂ DE TIRAMISU
Ingrediente: 4 ouă, 8 linguri zahăr, 2 cutii mascarpone (de cate 500 g), 10-15 pişcoturi, 300 ml de ness, cacao.
Preparare: Se separa ouăle: albuşuri şi gălbenuşuri. Se bate fiecare componentă cu câte 4 linguri de zahăr până ajung ca o pastă densă. Galbenuşurile astfel bătute se amestecă cu cele două cutii de mascarpone.
Se trec pişcoturile prin ness, fără a se insiropa foarte bine, şi se aşează pe fundul unui vas. Se amestecă cele două paste, de galbenuş şi albuş. Pasta astfel obţinută se aşează peste pişcoturile însiropate. Deasupra, pentru ornament, se presară cacao sau ness (dupa gust).
Eu pun mai multe piscoturi, dar nu as putea sa-ti spun cate. Eu le fac pe o tava din aia de plastic, mare. Iti dai seama cam cate piscoturi iti trebuie dupa cata crema ai (daca vrei sa fie stratul de crema mai subtire sau mai gros).
Ingrediente: 4 ouă, 8 linguri zahăr, 2 cutii mascarpone (de cate 500 g), 10-15 pişcoturi, 300 ml de ness, cacao.
Preparare: Se separa ouăle: albuşuri şi gălbenuşuri. Se bate fiecare componentă cu câte 4 linguri de zahăr până ajung ca o pastă densă. Galbenuşurile astfel bătute se amestecă cu cele două cutii de mascarpone.
Se trec pişcoturile prin ness, fără a se insiropa foarte bine, şi se aşează pe fundul unui vas. Se amestecă cele două paste, de galbenuş şi albuş. Pasta astfel obţinută se aşează peste pişcoturile însiropate. Deasupra, pentru ornament, se presară cacao sau ness (dupa gust).
Eu pun mai multe piscoturi, dar nu as putea sa-ti spun cate. Eu le fac pe o tava din aia de plastic, mare. Iti dai seama cam cate piscoturi iti trebuie dupa cata crema ai (daca vrei sa fie stratul de crema mai subtire sau mai gros).
Ultima editare efectuata de catre Daniela_Ep in Lun Ian 18, 2010 6:01 am, editata de 1 ori
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Pagina 3 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pagina 3 din 7
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Dum Oct 06, 2013 6:27 pm Scris de Gabyy
» ANTONIA
Mier Mar 27, 2013 9:11 pm Scris de Gabyy
» LORA - VIDEOCLIPURI
Mier Mar 27, 2013 9:09 pm Scris de Gabyy
» DJ Rynno & Sylvia
Mier Mar 27, 2013 9:06 pm Scris de Gabyy
» Sfantul Apostol Andrei
Vin Noi 30, 2012 12:35 pm Scris de Gabyy
» Deja a trecut un an?
Mier Oct 31, 2012 10:06 pm Scris de tea_ioana
» Intra in joc
Sam Mar 03, 2012 12:03 am Scris de niconor
» Alege varianta preferata
Sam Mar 03, 2012 12:02 am Scris de niconor
» Starul saptamanii
Joi Ian 05, 2012 1:24 am Scris de afrodita
» Sfantul Stefan
Dum Ian 01, 2012 5:22 am Scris de Daniela_Ep
» Sfantul Ierarh Nicolae
Mar Dec 06, 2011 9:09 am Scris de niconor
» Ministarul zilei
Lun Noi 21, 2011 9:01 pm Scris de stefania
» La multi ani de Sf Mihail si Gavril!
Mar Noi 08, 2011 4:55 am Scris de Gabyy
» Sf. Fecioara Maria
Joi Sept 08, 2011 1:23 am Scris de stefania
» Meniu pentru aniversari
Vin Iun 17, 2011 6:50 pm Scris de Alexandrina
» Sf.Constantin si Elena
Dum Mai 22, 2011 6:57 am Scris de iazmin
» Raspunde fara ''da"sau "nu"
Sam Mai 21, 2011 8:48 am Scris de niconor
» Ce mai gatim astazi???
Vin Mai 13, 2011 4:37 am Scris de Gabyy
» Torturi preparate de noi
Vin Apr 29, 2011 1:18 am Scris de AdinaCarla
» Retete de prajituri, cornuri, tarte
Vin Apr 29, 2011 12:08 am Scris de Gabyy