Retete de prajituri, cornuri, tarte

Pagina 6 din 7 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Daniela_Ep la data de Dum Mar 07, 2010 1:49 am

Luiza, mai am platoul din imagine Au iesit doua platouri, unul s-a mancat aseara. Te servesc cu mult drag. Si pe voi toate.... ne ajunge un platou, da?
avatar
Daniela_Ep
Student
Student

Capra
Mesaje : 2789
Data de inscriere : 30/10/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Luiza la data de Mar Mar 09, 2010 10:55 pm

Multumesc, Dana! Sper totusi ca n-am ajuns prea tarziu... Very Happy
avatar
Luiza
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 734
Data de inscriere : 03/12/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Daniela_Ep la data de Mar Mar 09, 2010 11:22 pm

Ai ajuns tarziu, dar, pentru tine, fac alta.
avatar
Daniela_Ep
Student
Student

Capra
Mesaje : 2789
Data de inscriere : 30/10/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Luiza la data de Joi Mar 11, 2010 5:14 am

Multumesc,Dana!Data viitoare o sa fiu pe faza! Very Happy
avatar
Luiza
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 734
Data de inscriere : 03/12/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de simi la data de Vin Iun 04, 2010 9:36 pm

Alexandrina m-am prezentat cu reteta ,

Prajitura
Floare de cais




Ingrediente

Pt.blat:

6oua
6linguri de zahar
2 pachete de budinca(capsuni sau zmeura)
5linguri faina
1praf de copt
Se bat albusurile cu zaharul, se pun galbenusurile, praful de budinca si faina amestecata cu praful de copt , in ploaie, apoi se introduce la cuptor 30 -35 minute.

Pt.crema:

4galbenusuri
4 linguri zahar
200ml lapte
3 linguri amidon sau faina
esenta vanile
200 ml frisca
Se fierb toate in baie de abur.
Cele 4 galbenusuri se amesteca cu zaharul apoi se adauga 100 ml lapte si amidonul amestecat in prealabil cu cei 100 ml lapte, se amesteca pana cand crema are o consistenta groasa. Se ia vasul de pe foc se adauga esenta de vanilie . Se lasa crema sa se raceasca si se amesteca cu 200 ml frisca batuta bine.

Bezeaua
Cele 4 albusuri de la crema se bat cu o cana de zahar in baie de abur si se amesteca cu nuca de cocos(cam 150g).
avatar
simi
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Alexandrina la data de Dum Iun 06, 2010 7:01 pm

Multumesc mult, Simi! O notez!
avatar
Alexandrina
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 697
Data de inscriere : 27/10/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de simi la data de Dum Iun 06, 2010 7:50 pm

Cu placerea Alexandrina , o singura rectificare trebuie sa fac la crema, am zis ca se fierb toate pe baie de abur de fapt toate mai putin frisca care se mixeaza separat si se amesteca cu crema dupa ce ce se raceste , cred ca ti-ai dat tu seama !
avatar
simi
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Gabyy la data de Mar Oct 19, 2010 7:26 pm

AdinaCarla a scris:Azi am facut prima data papanasi



________
avatar
Gabyy
Decan
Decan

Maimuta
Mesaje : 4455
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

http://amintiricopii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Daniela_Ep la data de Mar Oct 19, 2010 8:26 pm

Foarte bine arata, Adina! Delicios!
avatar
Daniela_Ep
Student
Student

Capra
Mesaje : 2789
Data de inscriere : 30/10/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de AdinaCarla la data de Mar Oct 19, 2010 9:25 pm

multumesc Dana
avatar
AdinaCarla
Student
Student

Cal
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Luiza la data de Joi Oct 21, 2010 1:55 am

Imm, ce pofta mi-ai facut, Adina, cu papanasii! Sunt preferatii mei! Nu-i dau pe niciun alt desert sofisticat, cu nume de ti se impleticeste limba in gura! Very Happy Eu si cand merg la restaurant, de regula, comand papanasi. Very Happy
avatar
Luiza
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 734
Data de inscriere : 03/12/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de AdinaCarla la data de Vin Feb 04, 2011 9:33 pm

prajitura cu jeleu de visine

avatar
AdinaCarla
Student
Student

Cal
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Gabyy la data de Mar Feb 08, 2011 9:06 am

dupa o omleta buna, merge si o prajiturica delicioasa!
ne dai si o reteta Adina?

________
avatar
Gabyy
Decan
Decan

Maimuta
Mesaje : 4455
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

http://amintiricopii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de AdinaCarla la data de Mar Feb 08, 2011 10:30 am

Gabyy a scris:dupa o omleta buna, merge si o prajiturica delicioasa!
ne dai si o reteta Adina?
aici e reteta: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-marmorata-cu-jeleu-de-viine-by-julie-17101.html
Ingrediente:


Blat:

* 5 ouă,
* 10 linguri zahăr,
* 5 linguri ulei,
* 6 linguri făină,
* 1 praf de sare,
* 1 linguriță praf de copt,
* esență de vanilie,
* 1 lingură cacao

Cremă:

* 500 ml compot de vișine ,
* 1 plic budincă de vanilie
* 4 linguri zahar

Decor:

* vișine din compot,
* 1 plic gelatină roșie pt decor (tort gelee, dr.Oetker)

Preparare:
Blat:

Se separă ouăle. Se bat bine albușurile cu zahărul, se adaugă galbenușurile frecate cu un praf de sare și cu uleiul turnat puțin câte puțin, ca la maioneză. La sfârșit se incorporează esența și făina amestecată cu praful de copt. Se imparte compoziția in două parți egale. O parte se amestecă cu cacao iar o parte va rămâne albă. Se pune aluatul in două pungi cu ajutorul cărora se vor trasa linii alternante albe și negre intr-o tavă tapetată cu hartie de copt. Blatul se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 min. Se lasă să se răcească, se scoate din tavă si se taie in două pe orizontală.

Crema:

Se pune compotul de vișine intr-un vas impreună cu praful de budincă si zaharul, și se fierbe până când se ingroașă. Compotul poate fi înlocuit și cu suc natural de vișine.

Asamblarea:

Se umple blatul cu 1/3 din cremă, restul se intinde deasupra. Peste cremă se așează vișine din compot și se toarnă gelatina roșie, preparată conform instrucțiunilor de pe pachet , cu compot de vișine. Se lasă prăjitura la rece să se inchege jeleul. Se taie după preferință.


Gabyy e foarte usor de facut prajitura.
avatar
AdinaCarla
Student
Student

Cal
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de AdinaCarla la data de Vin Feb 11, 2011 12:31 am

Chec cu ciocolata si visine


avatar
AdinaCarla
Student
Student

Cal
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de afrodita la data de Vin Feb 11, 2011 8:28 am

Adina ce bine arata..yamii..mai ai si pt mine?
avatar
afrodita
Scolar
Scolar

Cal
Mesaje : 865
Data de inscriere : 26/10/2009

*
foaie personaj:

http://www.naturateajuta.wgz.ro

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Gabyy la data de Sam Feb 12, 2011 10:21 am

Chiar ca arata bine checul! ne scrii si o reteta?

________
avatar
Gabyy
Decan
Decan

Maimuta
Mesaje : 4455
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

http://amintiricopii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de AdinaCarla la data de Dum Feb 20, 2011 1:37 am

prajitura cu foi de pandispan


avatar
AdinaCarla
Student
Student

Cal
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de AdinaCarla la data de Dum Feb 20, 2011 1:38 am

Gabyy a scris:Chiar ca arata bine checul! ne scrii si o reteta?
scuze Gabi nu am fost atenta
http://www.bucataras.ro/retete/chec-cu-visine-si-ciocolata-17427.html
Ingrediente:


* 4 oua
* 400g zahar
* 400g faina
* 1/2 cana ulei
* 1 cana apa sau lapte ( eu am pus apa)
* 1 lingurita praf de copt
* 1 lingurita zeama de lamaie
* 1 lingurite cacao
* 2 plicuri capucino cu croma de ciocolata
* esenta de rom
* 100g ciocolata cu lapte
Preparare:
Am separat ouale si am inceput prepararea checului.

Am batut bine galbenusele cu zaharul adaugand treptat ulei si apa.

Albusele le-am batut spuma separat apoi le-am incorporat in compozitia obtinuta din galbenuse, zahar, apa si ulei. Am adaugat faina in ploaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Tava am tapetat-o cu hartie de copt si am turnat in ea compozitia...pastrand o parte din ea si am amestecat-o cu cacao si cele 2 plicuri de capucino ( am pus capucino deoarece am avut prea putina cacao) si esenta de rom. Am turnat si restul de compozitie peste cea din tava si am introdus tava la cuptor. Dupa 5 minute am scos tava din cuptor si am pus pe blat patratele de ciocolata si visinele din compot fara samburi. Am reintrodus dinou tava in cuptor si am lasat-o acolo pana cand checul s-a copt si a trecut testu scobitorii...
Sper sa va placa.
avatar
AdinaCarla
Student
Student

Cal
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de AdinaCarla la data de Joi Mar 03, 2011 2:11 am

Chec de albuse:

avatar
AdinaCarla
Student
Student

Cal
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Gabyy la data de Lun Mar 14, 2011 9:02 am

Felicitari Adina ca stii sa faci de toate! eu nu le am cu coptul...sotul zice ca nu pun suflet cand mai incerc sa fac cate ceva, deaia nu iese....pai eu sunt pesimista de cand ma apuc de ele

________
avatar
Gabyy
Decan
Decan

Maimuta
Mesaje : 4455
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

http://amintiricopii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Gabyy la data de Mier Mar 23, 2011 1:15 am

Checul meu ,primul reusit

reteta
chec simplu, economic
ingrediente
2 oua
1 cana zahar
jumatate cana lapte
jumatate cana ulei
2 cani faina
1 plic praf copt
cacao pt efectul marmorat
aluatul
-se sparg ouale intregisi se adauga zaharul, se mixeaza,, se adauga laptele si uleiul,apoi faina cu praful de copt cernute.Se toarna apoi aluatul in formele tapetate , lasanad putin aluat pt al amesteca cu cacao. Se dau formele la cuptor cca 40 min la 180 grade, apoi se mai reduce focul.

________
avatar
Gabyy
Decan
Decan

Maimuta
Mesaje : 4455
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

http://amintiricopii.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de AdinaCarla la data de Mier Mar 23, 2011 1:17 am

felicitari Gaby pentru reusita
avatar
AdinaCarla
Student
Student

Cal
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Alexandrina la data de Mier Mar 23, 2011 2:02 am

Felicitari, Gaby, foarte bine ti-a iesit checul!
Exact reteta asta o folosesc eu, dar din 3 oua, deci cantitati putin mai mari, la prajitura cu fructe si pot spune ca nu m-a dezamagit niciodata.
avatar
Alexandrina
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 697
Data de inscriere : 27/10/2009

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de AdinaCarla la data de Mier Mar 23, 2011 2:33 am

Ieri am facut o praji noua:
Cuburi cu lapte:

avatar
AdinaCarla
Student
Student

Cal
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

Sus In jos

Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 6 din 7 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum