Retete de prajituri, cornuri, tarte
+15
ondrio
simi
roberta
Michelle
iazmin
Florentina
Cristina
micki
LaviAlex
fluturas
Gabyy
Daniela_Ep
Alexandrina
AdinaCarla
giani
19 participanți
Pagina 1 din 7
Pagina 1 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Retete de prajituri
cine ma poate ajuta cu o reteta ...vreau sa fac "placinta cu dovleac "si nu stiu cum...multumesc!
giani- Student
-
Mesaje : 2088
Data de inscriere : 26/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Giani din pacate nici eu nu stiu sa fac placinta decat cu foi de placinte cumparate din supermarket.
Dar am primit zilele trecute de la cineva cateva sugestii, am sa le scriu si aici poate te ajuta.
Placinta de dovleac o fac in doua forme, functie de cat tin la silueta mea in ziua respectiva:
1. Fac o foaie subtire ( sau foi de placinta din comert) din o cana de faina, un praf de drojdie uscata si o canita de apa calda ~35-40 grade. O framant pana includ toata faina si adaug daca e nevoie pana nu se mai lipeste de mana. Bucata de aluat o impart in 4 bucatele identice si le intind bine cu sucitorul pana se subtiaza, adaugand faina de fiecare data.
separat dau dovleacul prin razatoare si in calesc intr-o tigaie ( ca pe mar) cu putin zahar si eventuale esente (eu am incercat vanilie burbon Dr Oetker si scortisoara)
Dupa ce s-a racit dovleacul si ai intins prima foaie o umplu cu o patrime din dovleac si o impaturesc pe lungime.
in tava unsa cu ulei voi avea la final 4 bucati de placinta.
Le pun la cuptor si in 15-20 min sunt gata (poti sa presari si pe deasupra putin ulei sau chiar untura daca iti place evident)
2. Fac aluat de gogosi cu oua, lapte drojdie si faina cat cuprinde. Dupa calirea dovleacului si racirea acestuia, intind foaie de aluat , o ung si o rulez. In felul asta e o placinta cu mult aluat, dar la fel de gustoasa.
Sper ca ti-am fost de ajutor macar putin
Dar am primit zilele trecute de la cineva cateva sugestii, am sa le scriu si aici poate te ajuta.
Placinta de dovleac o fac in doua forme, functie de cat tin la silueta mea in ziua respectiva:
1. Fac o foaie subtire ( sau foi de placinta din comert) din o cana de faina, un praf de drojdie uscata si o canita de apa calda ~35-40 grade. O framant pana includ toata faina si adaug daca e nevoie pana nu se mai lipeste de mana. Bucata de aluat o impart in 4 bucatele identice si le intind bine cu sucitorul pana se subtiaza, adaugand faina de fiecare data.
separat dau dovleacul prin razatoare si in calesc intr-o tigaie ( ca pe mar) cu putin zahar si eventuale esente (eu am incercat vanilie burbon Dr Oetker si scortisoara)
Dupa ce s-a racit dovleacul si ai intins prima foaie o umplu cu o patrime din dovleac si o impaturesc pe lungime.
in tava unsa cu ulei voi avea la final 4 bucati de placinta.
Le pun la cuptor si in 15-20 min sunt gata (poti sa presari si pe deasupra putin ulei sau chiar untura daca iti place evident)
2. Fac aluat de gogosi cu oua, lapte drojdie si faina cat cuprinde. Dupa calirea dovleacului si racirea acestuia, intind foaie de aluat , o ung si o rulez. In felul asta e o placinta cu mult aluat, dar la fel de gustoasa.
Sper ca ti-am fost de ajutor macar putin
AdinaCarla- Student
-
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
multumesc Adina !
giani- Student
-
Mesaje : 2088
Data de inscriere : 26/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Scriu aici o reteta de prajitura, poate fi facuta cu orice fructe, iar acum, in plin sezon rece, cu visine puse la borcan, pentru iarna.
Asta vara am folosit visine si cirese.
Ingrediente:
100 g unt, 300 g zahar, 5 oua, 2 linguri lapte, 300 g faina, 1 plic praf de copt, 1 lingura cacao, esenta de vanilie; 400 g visine si cirese (alese de samburi, care au stat presarate cu zahar, sa-si lase sucul)
Mod de preparare:
Se separa ouale. Se mixeaza untul cu zaharul, se adauga pe rand cate un galbenus si se mixeaza pentru incorporare. Se pune si laptele si cativa stropi de esenta de vanilie. Se adauga si faina cernuta, amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine, dupa care se adauga albusurile batute spuma, cu un praf de sare. Se amesteca usor, cu o lingura de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pastreaza 1/3 din compozitie in care se pune cacaua; se toarna peste compozitia alba din tava si se amesteca cu o furculita, sa se marmoreze.
Deasupra se pun fructele scurse si date prin faina. Eu am pus si un pumn de zmeura (atat am gasit coapta, in gradina).
Se da la cuptor, la foc potrivit, cam 40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Se serveste pudrata cu zahar pudra.
Asta vara am folosit visine si cirese.
Ingrediente:
100 g unt, 300 g zahar, 5 oua, 2 linguri lapte, 300 g faina, 1 plic praf de copt, 1 lingura cacao, esenta de vanilie; 400 g visine si cirese (alese de samburi, care au stat presarate cu zahar, sa-si lase sucul)
Mod de preparare:
Se separa ouale. Se mixeaza untul cu zaharul, se adauga pe rand cate un galbenus si se mixeaza pentru incorporare. Se pune si laptele si cativa stropi de esenta de vanilie. Se adauga si faina cernuta, amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine, dupa care se adauga albusurile batute spuma, cu un praf de sare. Se amesteca usor, cu o lingura de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pastreaza 1/3 din compozitie in care se pune cacaua; se toarna peste compozitia alba din tava si se amesteca cu o furculita, sa se marmoreze.
Deasupra se pun fructele scurse si date prin faina. Eu am pus si un pumn de zmeura (atat am gasit coapta, in gradina).
Se da la cuptor, la foc potrivit, cam 40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Se serveste pudrata cu zahar pudra.
Alexandrina- Scolar
-
Mesaje : 697
Data de inscriere : 27/10/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Eu am facut azi un chec...marca Micki :) Reteta e luata de pe blogul ei iar produsul final original arata altfel decat checul pe care l-am facut azi. Motivul? Mie nu-mi iese "tabla de sah" cum ar trebui sa iasa, oricat am folosit carton pentru separare. Astazi, oricum, am renuntat la carton pentru ca nu mai aveam timp. Poate imi spune Micki care e secretul ca sa iasa cum trebuie.
Oricum, aspectul conteaza mai putin, la gust e foarte bun. L-am facut de 3-4 ori pana acum.
Reteta lui Micki:
Chec "patru sferturi"
Cred ca va intrebati de ce "patru sferturi"...nu e nimik deosebit,se numeste asa doar din simplu motiv ca este preparata din patru ingrendiente(oua,unt,zahar si faina) toate in aceeasi cantitate.Este o reteta tipic italiana,se poate imbogati cu fructe uscate sau nuci ,migdale,tec.Deci procedam astfel:cantarim 4 oua medii care in general cantaresc in jur de 200 grame,apoi cantarim si celelalte ingrediente asa incat sa avem 200 grame de zahar,200 grame de unt si 200 grame de faina.
Ingrendiente:
4 oua(200 gr)
200 gr unt
200 gr zahar
200 gr faina
esenta de vanilie(optional)
un praf de sare
2 lg de cacao
Preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Untul si zaharul se mixeaza impreuna pana devin o crema fina,apoi se adauga galbenusurile si se amesteca bine.
Apoi cu o lingura se incorporeaza si faina care o trecem prin sita, iar la urma albusurile,amestecand de jos in sus.
Acest aluat il impartim in 2 parti egale-una o lasam asa, iar in cealalta adaugam 2 lg de cacao.
Pregatim o forma de chec ,o tapatam cu hartie de copt,apoi cu ajutorul unei bucati de carton impartim tava in doua....intr-o parte punem o parte din aluatul alb iar in cealalta o parte din aluatul cu cacao.Apoi facem un alt strat invers decat celalalt de dedesupt.
Scoatem cartonul si dam la cuptor la 190 grade pentru circa 45 minute.
Checul meu de azi arata asa:
(in compozitia fara cacao eu am pus nuca macinata, iar cacao am pus doar intr-o f.mica parte din compozitie, nu in jumatate)
Oricum, aspectul conteaza mai putin, la gust e foarte bun. L-am facut de 3-4 ori pana acum.
Reteta lui Micki:
Chec "patru sferturi"
Cred ca va intrebati de ce "patru sferturi"...nu e nimik deosebit,se numeste asa doar din simplu motiv ca este preparata din patru ingrendiente(oua,unt,zahar si faina) toate in aceeasi cantitate.Este o reteta tipic italiana,se poate imbogati cu fructe uscate sau nuci ,migdale,tec.Deci procedam astfel:cantarim 4 oua medii care in general cantaresc in jur de 200 grame,apoi cantarim si celelalte ingrediente asa incat sa avem 200 grame de zahar,200 grame de unt si 200 grame de faina.
Ingrendiente:
4 oua(200 gr)
200 gr unt
200 gr zahar
200 gr faina
esenta de vanilie(optional)
un praf de sare
2 lg de cacao
Preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Untul si zaharul se mixeaza impreuna pana devin o crema fina,apoi se adauga galbenusurile si se amesteca bine.
Apoi cu o lingura se incorporeaza si faina care o trecem prin sita, iar la urma albusurile,amestecand de jos in sus.
Acest aluat il impartim in 2 parti egale-una o lasam asa, iar in cealalta adaugam 2 lg de cacao.
Pregatim o forma de chec ,o tapatam cu hartie de copt,apoi cu ajutorul unei bucati de carton impartim tava in doua....intr-o parte punem o parte din aluatul alb iar in cealalta o parte din aluatul cu cacao.Apoi facem un alt strat invers decat celalalt de dedesupt.
Scoatem cartonul si dam la cuptor la 190 grade pentru circa 45 minute.
Checul meu de azi arata asa:
(in compozitia fara cacao eu am pus nuca macinata, iar cacao am pus doar intr-o f.mica parte din compozitie, nu in jumatate)
Ultima editare efectuata de catre Daniela_Ep in Joi Dec 03, 2009 12:27 am, editata de 1 ori
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Foarte bine ti-a iesit checul, Dana!
Alexandrina- Scolar
-
Mesaje : 697
Data de inscriere : 27/10/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
vai ce bine arata !felicitari Alexandrina si Dana...mi-ati facut pofta de chec...trebuie sa fac, nu imi iese asa aspectuos dar iese bun
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Gabi, checul (mai ales daca nu dai si eventualilor musafiri :) ) trebuie sa fie foarte gustos, nu neaparat si aspectuos. Iar eu nu am intalnit pana acum chec care sa nu fie gustos.
Eu prefer genul asta de dulce, sau prajituri cu fructe, cum a pus Alexandrina mai sus, pentru ca sunt foarte bune pentru copii.
Am facut in ultimul timp multe dulciuri, pacat ca nu am facut poze, dar la vremea aia nu stiam ca voi intra din nou pe forum
Eu prefer genul asta de dulce, sau prajituri cu fructe, cum a pus Alexandrina mai sus, pentru ca sunt foarte bune pentru copii.
Am facut in ultimul timp multe dulciuri, pacat ca nu am facut poze, dar la vremea aia nu stiam ca voi intra din nou pe forum
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Poti fi sigura! Acum e aproape ca o datorie, ca un serviciu....Gabyy a scris:las' ca mai faci dulciuri si acum o sa faci si poze
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
eu nu am rabdare sa fac dulciuri,habar n-am de ce!
ma bucur sa le admir pe ale voastre!
ma bucur sa le admir pe ale voastre!
fluturas- Licean
-
Mesaje : 1023
Data de inscriere : 28/10/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Tort din Iaurt
Ingrediente:
Ingrediente blat:
200 gr biscuiti cu vanilie
150 gr rama
Crema 1:
400 gr iaurt caise(sau din alt fruct)
1 cutie compot caise (cutie mijlocie)
2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta)
200 ml frisca Hulala
1 plic intaritor frisca
Crema 2:
400 gr iaurt capsuni (sau alt fruct)
2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta)
200 ml frisca
1 plic intaritor frisca
100 ml apa
Ornament :
2 plicuri tort gele rosu (sau transparent, verde )
3 linguri zahar
300 ml apa
Preparare:
Preparare Blat:
Topim cei 150 gr rama, biscuitii ii macinam. Se amesteca biscuitii cu rama topita. Tapetam o forma rotunda daca nu avem forma de tort cu folie de plastic si compozitia de biscuiti o turnam in ea. Presam compozitia cu degetele si apoi punem forma la congelator pentru circa 20 minute.
In acest timp ne ocupam de prepararea cremelor.
Preparare Crema 1:
Cele 2 plicuri de gelatina le punem la inmuiat in zeama de la compot. Caisele le taiem bucati mai mici. Frisca o batem spuma si adaugam la ea 1 plic de intaritor de frisca. Adaugam la frisca batuta cutia de iaurt de caise si amestecam cu mixerul pana se omogenizeaza. Gelatina se pune la incalzit pana se topeste (nu trebuie sa fiarba, se tine pe foc doar atat cat sa se dizolve)si se toarna peste amestecul de frisca si iaurt. Se mixeaza cu mixerul un pic si apoi se toarna peste blatul de biscuiti. Deasupra punem bucatile de caise, si apoi dam forma din nou la congelator pentru 10-15 minute pana se intareste aceasta compozitie.
Preparare Crema 2:
Cele 2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in 100 ml apa. Batem frisca, adaugam intaritorul, adaugam si iaurtul de capsuni si in cele din urma adaugam si gelatina incalzita pana se dizolva. Se amesteca pana se omogenizeaza totul si se toarna peste prima crema din forma. Se da iar forma pentru 10-15 minute la congelator pana se intareste si intre timp preparam Ornamentul.
Preparare Ornament:
Intr-un vas punem 2 plicuri cu tort gele si 3 linguri zahar. Apoi turnam peste, treptat 300 ml apa rece. Amestecam bine si il punem la fiert pentru 1 minut. Se ia de pe foc si il racim in apa rece atat cat sa inceapa sa se ingroase. In acest moment turnam gelatina rosie peste crema 2 din forma, o uniformizam si dam totul la rece la frigider pentru 1 ora( daca vrem sa servim mai repede, si nu mai aveti rabdare dati la congelator pentru 10 minute)
Pentru cine doreste poate sa orneze cu frisca.
Ingrediente:
Ingrediente blat:
200 gr biscuiti cu vanilie
150 gr rama
Crema 1:
400 gr iaurt caise(sau din alt fruct)
1 cutie compot caise (cutie mijlocie)
2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta)
200 ml frisca Hulala
1 plic intaritor frisca
Crema 2:
400 gr iaurt capsuni (sau alt fruct)
2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta)
200 ml frisca
1 plic intaritor frisca
100 ml apa
Ornament :
2 plicuri tort gele rosu (sau transparent, verde )
3 linguri zahar
300 ml apa
Preparare:
Preparare Blat:
Topim cei 150 gr rama, biscuitii ii macinam. Se amesteca biscuitii cu rama topita. Tapetam o forma rotunda daca nu avem forma de tort cu folie de plastic si compozitia de biscuiti o turnam in ea. Presam compozitia cu degetele si apoi punem forma la congelator pentru circa 20 minute.
In acest timp ne ocupam de prepararea cremelor.
Preparare Crema 1:
Cele 2 plicuri de gelatina le punem la inmuiat in zeama de la compot. Caisele le taiem bucati mai mici. Frisca o batem spuma si adaugam la ea 1 plic de intaritor de frisca. Adaugam la frisca batuta cutia de iaurt de caise si amestecam cu mixerul pana se omogenizeaza. Gelatina se pune la incalzit pana se topeste (nu trebuie sa fiarba, se tine pe foc doar atat cat sa se dizolve)si se toarna peste amestecul de frisca si iaurt. Se mixeaza cu mixerul un pic si apoi se toarna peste blatul de biscuiti. Deasupra punem bucatile de caise, si apoi dam forma din nou la congelator pentru 10-15 minute pana se intareste aceasta compozitie.
Preparare Crema 2:
Cele 2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in 100 ml apa. Batem frisca, adaugam intaritorul, adaugam si iaurtul de capsuni si in cele din urma adaugam si gelatina incalzita pana se dizolva. Se amesteca pana se omogenizeaza totul si se toarna peste prima crema din forma. Se da iar forma pentru 10-15 minute la congelator pana se intareste si intre timp preparam Ornamentul.
Preparare Ornament:
Intr-un vas punem 2 plicuri cu tort gele si 3 linguri zahar. Apoi turnam peste, treptat 300 ml apa rece. Amestecam bine si il punem la fiert pentru 1 minut. Se ia de pe foc si il racim in apa rece atat cat sa inceapa sa se ingroase. In acest moment turnam gelatina rosie peste crema 2 din forma, o uniformizam si dam totul la rece la frigider pentru 1 ora( daca vrem sa servim mai repede, si nu mai aveti rabdare dati la congelator pentru 10 minute)
Pentru cine doreste poate sa orneze cu frisca.
Vizitato- Vizitator
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Eu ar trebui sa las dulciurile dar ele nu ma lasa pe mine
Giani, eu la placinta cu dovleac nu-l calesc. Dat prin razatoare, il pun peste foaia unsa cu putin ulei, adaug putin zahar, nuca, rulez si pun in tava. Pentru tava de la aragaz, pentru 6 foi folosesc :
300 ml lapte
500 gr faina
5 linguri ulei
1 praf de sare
daca vreau ca foaia sa fie mai groasa (mie imi place cu mai multa coca) pun si un cub de drojdie.
Mi-e pofta deja.
Dana, Alexandrina sunteti asi in prajiturit
Giani, eu la placinta cu dovleac nu-l calesc. Dat prin razatoare, il pun peste foaia unsa cu putin ulei, adaug putin zahar, nuca, rulez si pun in tava. Pentru tava de la aragaz, pentru 6 foi folosesc :
300 ml lapte
500 gr faina
5 linguri ulei
1 praf de sare
daca vreau ca foaia sa fie mai groasa (mie imi place cu mai multa coca) pun si un cub de drojdie.
Mi-e pofta deja.
Dana, Alexandrina sunteti asi in prajiturit
LaviAlex- Prescolar
-
Mesaje : 479
Data de inscriere : 25/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
D alexandrina mai ales are un blog miaaaam si care mai e cu blog de prajiturele Dana, nu?
Mai fetele dar aveti o rabdare de nu se poate, mie nu-mi iese nici o amarat de budinca dar sa mai fac si de astea complicate, reteta cu tort o am de la o amica a facut pentru ziua ei de nastere.
O sa va arat tortul pe care il face socrela dar nu am retata completa, stiu ca face blatul in casa apoi il taie cred de 2 oeri intre care pune crema de cacao si crema de vanilie apoi il orneaza cu frisca si pe deasupra rade ciocolata.
Mai fetele dar aveti o rabdare de nu se poate, mie nu-mi iese nici o amarat de budinca dar sa mai fac si de astea complicate, reteta cu tort o am de la o amica a facut pentru ziua ei de nastere.
O sa va arat tortul pe care il face socrela dar nu am retata completa, stiu ca face blatul in casa apoi il taie cred de 2 oeri intre care pune crema de cacao si crema de vanilie apoi il orneaza cu frisca si pe deasupra rade ciocolata.
Vizitato- Vizitator
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
ooo, nu! Am destul de mult bun simt incat sa nu-mi fac un blog culinar Imi cunosc limitele :)carmen a scris:....si care mai e cu blog de prajiturele Dana, nu?
Si Micki are un blog, dar ea chiar stie ce face! La fel si Alexandrina.
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Asa micki scuze dana am crezut ca ai si tu nu stiu de am crezut asta
Vizitato- Vizitator
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
tort de biscuiti!
Se prepara o budinca de ciocolata si una de vanilie
Se inmoaie biscuiti in lapte caldut cu rom
Se pune un rand de biscuiti inmuiati in lapte cu rom apoi budinca de ciocolata ,iar un rand de biscuiti apoi budinca de vanilie si tot asa ...iar deasupra frisca !
Afro eu am facut si cu gem ..un rand budinca si un rand gem iar deasupra am pus fructe ...struguri si portocale !
Se prepara o budinca de ciocolata si una de vanilie
Se inmoaie biscuiti in lapte caldut cu rom
Se pune un rand de biscuiti inmuiati in lapte cu rom apoi budinca de ciocolata ,iar un rand de biscuiti apoi budinca de vanilie si tot asa ...iar deasupra frisca !
Afro eu am facut si cu gem ..un rand budinca si un rand gem iar deasupra am pus fructe ...struguri si portocale !
giani- Student
-
Mesaje : 2088
Data de inscriere : 26/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Ei, mi-ar fi placut sa fiu atat de talentata incat sa am un blog culinar :)carmen a scris:Asa micki scuze dana am crezut ca ai si tu nu stiu de am crezut asta
Giani, suna bine reteta ta de tort de biscuiti!
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Dana nu e tarziu sa devii in ale prajiturilor... eu una nicio sansa nu-mi ies si pace nicio amarata de budinca de vanilie nu-mi iese
Vizitato- Vizitator
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Dana ,nu mai stiu care dintre fete mi-a dat reteta ...noua ne place ...cand vreau sa fac ceva bun si rapid fac acest tort !
giani- Student
-
Mesaje : 2088
Data de inscriere : 26/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
OOO fetelor ma faceti sa rosesc ...nu sunt chiar asa de priceputa,doar ca pun pasiune in chestia asta de a face dulciuri ...imi place in speciat sa fac poze...."artistice" Singurul lucru.....nu reusesc sa postez multe retete....dulciuri fac,dar pun retetele doar la cele la care am timp sa le fotografiez pas cu pas!
Dana arata tare bine checul tau....ma bucur ca ti-a placut reteta...mie mi-a iesit intodeauna sahul,doar ca al tau chec pare mai crescut ca al meu,deci fiecare cu ce ii iese.
Dana arata tare bine checul tau....ma bucur ca ti-a placut reteta...mie mi-a iesit intodeauna sahul,doar ca al tau chec pare mai crescut ca al meu,deci fiecare cu ce ii iese.
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Astaziam avut la micul dejun croisants facute in casa....un deliciu....e mult de lucru ,dar rezultatul final merita tot efortul....Alexandra a papat 2 gaaole....noi le-am papat umplute cu nuttella si cu dulceata de caise...
Reteta o voi scrie pe blog cand voi avea putin timp....acum doar poze:
imi cer scuze daca am pus prea multe poze
Reteta o voi scrie pe blog cand voi avea putin timp....acum doar poze:
imi cer scuze daca am pus prea multe poze
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Micki, abia astept reteta! Sunt superbe cornurile!!
Alexandrina- Scolar
-
Mesaje : 697
Data de inscriere : 27/10/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Vai, Micki, ce bine arata! Mi-ai facut o pofta! Felicitari!
Eu stiu ca tu esti modesta, se vede asta, dar nu e cazul sa fii chiar atat de modesta, crede-ma :) (apropo de mesajul tau de mai sus) Esti talentata, asta e realitatea. Si, da, cu siguranta pui suflet in ce faci.
Checul meu, e adevarat, a crescut frumos. Nu stiu daca are vreo importanta faptul ca am folosit faina de patiserie (speciala pentru prajituri, cornuri, chestii din astea). Pana acum foloseam faina 000. Insa faza cu tabla de sah nu mi-a reusit. Am incercat de 2 ori si au iesit niste modele in chec care nu semanau cu nimic :) Dar, repet, gustul conteaza mult mai mult decat aspectul, asa ca, pentru noi, in familie, checul asta e minunat! :)
Eu stiu ca tu esti modesta, se vede asta, dar nu e cazul sa fii chiar atat de modesta, crede-ma :) (apropo de mesajul tau de mai sus) Esti talentata, asta e realitatea. Si, da, cu siguranta pui suflet in ce faci.
Checul meu, e adevarat, a crescut frumos. Nu stiu daca are vreo importanta faptul ca am folosit faina de patiserie (speciala pentru prajituri, cornuri, chestii din astea). Pana acum foloseam faina 000. Insa faza cu tabla de sah nu mi-a reusit. Am incercat de 2 ori si au iesit niste modele in chec care nu semanau cu nimic :) Dar, repet, gustul conteaza mult mai mult decat aspectul, asa ca, pentru noi, in familie, checul asta e minunat! :)
Ultima editare efectuata de catre Daniela_Ep in Vin Noi 20, 2009 9:56 pm, editata de 1 ori
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Retete de prajituri, cornuri, tarte
Am tot cautat o reteta super pentru croissant. Laviniei ii plac foarte mult.
Micki astept sa scrii reteta. Felul cum arata m-a convins. Vreau sa le fac.
Micki astept sa scrii reteta. Felul cum arata m-a convins. Vreau sa le fac.
LaviAlex- Prescolar
-
Mesaje : 479
Data de inscriere : 25/10/2009
*
foaie personaj:
Pagina 1 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pagina 1 din 7
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Dum Oct 06, 2013 6:27 pm Scris de Gabyy
» ANTONIA
Mier Mar 27, 2013 9:11 pm Scris de Gabyy
» LORA - VIDEOCLIPURI
Mier Mar 27, 2013 9:09 pm Scris de Gabyy
» DJ Rynno & Sylvia
Mier Mar 27, 2013 9:06 pm Scris de Gabyy
» Sfantul Apostol Andrei
Vin Noi 30, 2012 12:35 pm Scris de Gabyy
» Deja a trecut un an?
Mier Oct 31, 2012 10:06 pm Scris de tea_ioana
» Intra in joc
Sam Mar 03, 2012 12:03 am Scris de niconor
» Alege varianta preferata
Sam Mar 03, 2012 12:02 am Scris de niconor
» Starul saptamanii
Joi Ian 05, 2012 1:24 am Scris de afrodita
» Sfantul Stefan
Dum Ian 01, 2012 5:22 am Scris de Daniela_Ep
» Sfantul Ierarh Nicolae
Mar Dec 06, 2011 9:09 am Scris de niconor
» Ministarul zilei
Lun Noi 21, 2011 9:01 pm Scris de stefania
» La multi ani de Sf Mihail si Gavril!
Mar Noi 08, 2011 4:55 am Scris de Gabyy
» Sf. Fecioara Maria
Joi Sept 08, 2011 1:23 am Scris de stefania
» Meniu pentru aniversari
Vin Iun 17, 2011 6:50 pm Scris de Alexandrina
» Sf.Constantin si Elena
Dum Mai 22, 2011 6:57 am Scris de iazmin
» Raspunde fara ''da"sau "nu"
Sam Mai 21, 2011 8:48 am Scris de niconor
» Ce mai gatim astazi???
Vin Mai 13, 2011 4:37 am Scris de Gabyy
» Torturi preparate de noi
Vin Apr 29, 2011 1:18 am Scris de AdinaCarla
» Retete de prajituri, cornuri, tarte
Vin Apr 29, 2011 12:08 am Scris de Gabyy