Amintiri din copilarie
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Plantele si efectele lor benefice

2 participanți

In jos

Plantele si efectele lor benefice Empty Plantele si efectele lor benefice

Mesaj Scris de Daniela_Ep Sam Ian 16, 2010 10:30 am

Busuiocul, tonic general

Busuiocul intareste sistemul imunitar, regleaza functiile glandelor endocrine si metabolismul celular, tonifiind intregul organism.

Pulberea de busuioc are actiune energizanta si antidepresiva, inlaturand efectele surmenajului si echilibrand starea psihica si emotionala.

Ceaiul de busuioc are efect calmant, antidepresiv, diuretic, expectorant si tonic – digestiv. Ceaiul de busuioc uscat este recomandat persoanelor ce sufera de migrene pe fond nervos, colici, gastrita si ulcer gastric, colita, bronsita, gripa sau probleme cardiovasculare.

Siropul de busuioc este recomandat persoanelor care sufera de boli gastrice, renale, cardiovasculare, de depresie, surmenaj sau anemie.

Tinctura de busuioc este recomandata in caz de depresie, migrena, imbatranire precoce, guturai, gastrita, colita si ulcer.
Daniela_Ep
Daniela_Ep
Student
Student

Capra
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009

Sus In jos

Plantele si efectele lor benefice Empty Re: Plantele si efectele lor benefice

Mesaj Scris de Daniela_Ep Sam Ian 16, 2010 10:34 am

Semintele de dovleac sunt pastile de sanatate. Aceste seminte va protejeaza impotriva cancerului de prostata, imbunatatesc functia vezicii, amelioreaza simptomele depresiei, previn osteoporoza, reduc inflamatiile, previn formarea de calculi renali si sunt o importanta sursa de magneziu.

Studiile arata ca persoanele care consuma alimente cu betacaroten (dovleac, morcovi, caise) prezinta mai putine riscuri de a face cancer.
Continutul ridicat de potasiu care se gaseste in alimentele cu betacaroten ajuta la mentinerea tensiunii la valori normale.

Din semintele de dovleac se extrage un ulei foarte gustos si sanatos. Uleiul de dovleac nu are colesterol si este recomandat celor cu probleme cardiovasculare, de nutritie si hepatobiliare.
Daniela_Ep
Daniela_Ep
Student
Student

Capra
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009

Sus In jos

Plantele si efectele lor benefice Empty Re: Plantele si efectele lor benefice

Mesaj Scris de simi Dum Ian 17, 2010 10:47 pm

Multumim Dana , foarte interesante informatiile , trebuie sa cumpar si eu ulei de dovleac neaparat.

Fructele de cătină albă, un miracol pentru sănătate
Creşterea rezistenţei organismului la radiaţii
În Rusia, unde creşte pe suprafeţe întinse, cătina albă este numită "Ananas Siberian" datorită sucului plăcut dar şi proprietăţilor revigorante. Produse din cătină au fost utilizate în alimentaţia cosmonauţilor, datorită efectului energizant şi echilibrant dar şi de mărire a rezistenţei organismului la acţiunea radiaţiilor cosmice. "Fructele de cătină conţin toate vitaminele necesare organismului uman: vitamine liposolubile (A, E, F, D) instabile în mediu acid, cît şi vitamine hidrosolubile (C, K, P şi întreg complexul B) instabile în mediu alcalin. Convieţuirea în fruct a acestor două tipuri de vitamine, la un pH de 2-3, apare ca un paradox. Studiind fenomenul, cercetătorii au descoperit existenţa unor membrane unidirecţionale care, atîta timp cît nu sînt distruse, pot păstra vitaminele. Abia acum se poate înţelege de ce sucurile, gemurile şi alte preparate din fructe de cătină albă nu sînt atît de bogate în vitamine precum fructul în sine", ne-a spus dl ing. Ştefan Manea, de la Hofigal.Beta-carotenul necesar ochilor se găseşte în cătina albă din belşug, iar prin vitamina E, numită şi "a tinereţii", cătina albă este implicată în cele mai importante procese de regenerare din organism. Uleiul gras aflat în coaja boabelor este un bun stimulent imunitar, protejînd mucoasele şi pielea de acţiunea nocivă a unor radiaţii. Acest ulei este al doilea din lume, după cel de palmier, ca bogăţie în vitamina E. Fructele de cătină albă stimulează apetitul sexual, combat infertilitatea atît la femei cît şi la bărbaţi, fiind considerate de către cei ştiutori o adevărată ?viagra? naturală românească. Se folosesc cu bune rezultate în tratarea ulcerului gastric şi duodenal, anemiilor, maladiilor neuroendocrine, reumatismului, afecţiunilor circulatorii, hepatice (în special hepatite), alcoolismului, asteniilor şi, în ultimul timp, contra stresului.
Boabele de cătină, un excelent aliment pe timpul postului
La mănăstiri, unde cătina albă se găseşte din belşug – arbustul fiind folosit adesea în loc de gard – călugării consumă aceste fructe întreg postul, dobîndind o excepţională rezistenţă fizică dar şi linişte sufletească. "Explicaţia acestui efect este că, pe lîngă vitamine, boabele de cătină conţin serotonină – un foarte bun stimulent neurotransmiţător, care fixează memoria şi combate stresul. Nemţii au şi făcut din aceste fructe un medicament tonic cerebral, numit Hippophan..În România, cătină albă creşte pe toate dealurile. Fructele se păstrează cel mai bine în miere de albine. Se consumă atît cît suportă fiecare. Tot secretul este sfărîmarea între dinţi şi mestecarea seminţei din fruct, aceasta fiind, de fapt, adevăratul depozit de vitamine. Cei care preferă un somn liniştit, este bine să consume fructe de cătină numai în prima parte a zilei, consumul lor către seară dînd un efect mai puternic decît cel al cafelei. Cine nu şi-a făcut provizii de boabe de cătină, care se păstrează foarte bine şi pe crenguţe agăţate în cămară sau sub streaşina casei, poate cumpăra aceste fructe, în stare uscată, de la Plafar sau din magazinele naturiste. Se pot consuma ca atare sau sub formă de ceai.
simi
simi
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009

Sus In jos

Plantele si efectele lor benefice Empty Re: Plantele si efectele lor benefice

Mesaj Scris de simi Dum Ian 17, 2010 11:20 pm

Fructele de soc
Fructele de soc sunt cunoscute ca remediu de prima mână în curele de slăbire şi de dezintoxicare rapida a organismului. Mai mult, preparatele din fructe de soc sunt un puternic concurent al medicamentelor antivirale, ajutând la vindecarea majorităţii bolilor degenerative, la prevenirea bolii canceroase, la combaterea tumorilor benigne, prelungind tinereţea biologică.

Substanţele conţinute de fructele de soc blochează infectarea celulelor sănătoase de către virusurile gripale şi, ca atare, stopează boala, atât în fazele incipiente, cât şi în cele avansate. Bolnavii de gripă vor lua, pe parcursul unei zile, 2-4 linguri de tinctură diluată în apă, timp de 7-10 zile la rând. Vindecarea se va face mult mai rapid.

Tinctura se obţine prin amestecarea sucului proaspăt din fructe de soc cu alcool alimentar. Într-o sticlă, se pun un pahar de suc din fructe de soc şi un pahar de alcool alimentar, după care se agită bine amestecul pentru omogenizare. Tinctura se pune la păstrare în sticla bine închisă, la loc întunecos şi rece. Se iau 1-4 linguri/zi, ca remediu în curele de slăbire, ca detoxifiant în bolile cronice şi degenerative, pentru sporirea imunităţii.

Pulberea din fructe de soc (boabe uscate şi măcinate fin cu râşniţa de cafea) este recomandată în tratarea avitaminozelor. Se iau 3-4 linguriţe de pulbere pe zi, pe stomacul gol.

Pentru combaterea constipaţiei şi tratamentul constipaţiei cronice, se iau dimineaţa, pe nemâncate, 1-3 linguri de tinctură într-o cană cu apă. Tratamentul se face vreme de 4 săptămâni la rând şi se poate relua, la nevoie, după o pauză de 5-7 zile.

O cură de 30 de zile cu tinctură din fructe de soc, câte 2 linguri/zi, are efecte surprinzător de puternice în tratarea tumorilor maligne, prin activarea sistemului imunitar.

Când apar primele simptome ale unei erupţii herpetice, se ia câte o lingură de tinctură diluată în puţină apă, câte 3-4 doze/zi. Se menţine tratamentul timp de o săptămână. Fructele de soc conţin anumite principii active care anihilează mecanismul enzimatic prin care virusurile pătrund în celulele sănătoase, stopând astfel boala ori grăbind vindecarea.

Tinctura şi sucul din fructe de soc sunt contraindicate în cazurile de diaree acută şi cronică. A se evita depăşirea unui consum zilnic de 200 g fructe.

Muşchiul de piatră, antibiotic natural

Muşchiul de piatră, numit ştiinţific Cetraria islandica, iar popular lichen de piatră, muşchi de munte, muşchi creţ sau jebghiu de munte, creşte pe stâncile golaşe din regiunea alpină.

El conţine o grupă de zaharuri (lichenina şi izolichenina), un principiu amar şi substanţe mucilaginoase, care-i dau însuşirea emolientă şi calmantă, recomandându-se în bronşite însoţite de tuse, laringite, traheite şi inflamaţii ale tubului digestiv. Datorită acidului usnic, muşchiului de piatră i se atribuie o puternică acţiune antibiotică. Se foloseşte cu bune rezultate contra vărsăturilor rebele ale femeilor însărcinate.

Muşchiul de piatră stimulează secreţia biliară şi pancreatică, mărind astfel pofta de mâncare.

Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de muşchi, care se opăreşte cu 250 g apă clocotită, în care s-a dizolvat un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. După ce clocoteşte 5 minute, ceaiul se lasă la răcit, apoi se strecoară şi se îndulceşte. Se bea rece, pentru oprirea vărsăturilor şi cald pentru celelalte boli. Se poate lua şi amestecat cu lapte.

Deoarece este foarte amar, muşchiul de piatră se preferă a fi folosit sub formă de tinctură, din care se iau 30-50 de picături în 24 de ore. Tinctura se prepară prin macerarea, timp de 8 zile, a 20 g muşchi în 100 g alcool de 70 grade.

În general, infuziile şi maceratele de muşchi sunt amare şi se folosesc în afecţiuni stomahice.

Prin fierbere, principiul amar (acidul cetraric) se descompune, astfel că decocţiile sunt utilizate ca antivomitiv şi în bolile căilor respiratorii, precum bronşite, laringite, tuse.
simi
simi
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009

Sus In jos

Plantele si efectele lor benefice Empty Re: Plantele si efectele lor benefice

Mesaj Scris de Daniela_Ep Mier Ian 20, 2010 1:29 am

Despre muschiul de piatra chiar nu stiam ca are asemenea proprietati! Interesant!
Daniela_Ep
Daniela_Ep
Student
Student

Capra
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009

Sus In jos

Plantele si efectele lor benefice Empty Re: Plantele si efectele lor benefice

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum