Aperitive - mic dejun - cina
+10
Ange
iazmin
simi
fluturas
oana
ondrio
roberta
Gabyy
AdinaCarla
Daniela_Ep
14 participanți
Pagina 2 din 4
Pagina 2 din 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Eu am facut checul aperitiv si a iesit super. Am poze in aparat, nu au iesit ele prea grozave. Poate ies mai clare data viitoare.
Am vrut sa avem chec la masa de Revelion dar credeti ca a mai ramas mare lucru din el?! S-a mancat inca din tava jumatate din el.
Copiii doar ce l-au gustat, cam asa au zis si ei ca Elena. Pai checul nu e dulce?! Eu si sotul am fost foarte incantati de gust.
Am vrut sa avem chec la masa de Revelion dar credeti ca a mai ramas mare lucru din el?! S-a mancat inca din tava jumatate din el.
Copiii doar ce l-au gustat, cam asa au zis si ei ca Elena. Pai checul nu e dulce?! Eu si sotul am fost foarte incantati de gust.
Cristina- Scolar
-
Mesaje : 748
Data de inscriere : 26/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Asa a aratat checul meu aperitiv. E totusi vizibila poza
Cristina- Scolar
-
Mesaje : 748
Data de inscriere : 26/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Arata bine, Cristina! Mi-ai facut pofta, pentru ca eu nu am mai mancat demult chec din asta.....de anul trecut
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Te rog daca nu este reteta acestui chec scrie si aici ca tare tentant arata checu asta si am ceva carnati de casa si as vrea sa-l incerc...multumesc.simi a scris:Azi am facut aperitiv cu carnaciori,a iesit excelent!!!!!!!
sectiune
AdinaCarla- Student
-
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Adina te rog sa ma scuzi pentru intarziere, bine ca mi-ai trimis m.p ca altfel nu vedeam curand mesajul tau.
Chec Aperitiv cu carnati
Ingrediente
2-3 carnaciori, 300 gr. cascaval ras (eu am pus jumate cascaval jumate brinza telemea ),4 oua crude, 3-4 linguri smintina, 3-4 linguri faina, sare, piper dupa gust
Preparare
Cele 4 oua crude se bat cu telul (mixer), se adauga apoi smintina, cascavalul ras, faina, piperul, sarea si se omogenizeaza. Se tapeteaza cu unt si pesmet tava de chec, se pune in ea jumatate din compozitie, se asaza pe lung carnatii si se pune restul de compozitie. Se pune in cuptorul incins si se coacela foc mediu aprox. 30 minute(e gata cind se desprinde de pe marginea tavii)
Chec Aperitiv cu carnati
Ingrediente
2-3 carnaciori, 300 gr. cascaval ras (eu am pus jumate cascaval jumate brinza telemea ),4 oua crude, 3-4 linguri smintina, 3-4 linguri faina, sare, piper dupa gust
Preparare
Cele 4 oua crude se bat cu telul (mixer), se adauga apoi smintina, cascavalul ras, faina, piperul, sarea si se omogenizeaza. Se tapeteaza cu unt si pesmet tava de chec, se pune in ea jumatate din compozitie, se asaza pe lung carnatii si se pune restul de compozitie. Se pune in cuptorul incins si se coacela foc mediu aprox. 30 minute(e gata cind se desprinde de pe marginea tavii)
simi- Scolar
-
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Multumesc Simona...am sa incerc si eu zile astea, ca am carnati de casa
AdinaCarla- Student
-
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Aperitive - mic dejun - cina
AdinaCarla a scris:Multumesc Simona...am sa incerc si eu zile astea, ca am carnati de casa
Cu placere Adina!
Eu am facut cu carnati din comert, daca ai carnati de casa uscati/ afumati cred ca merg sa-i pui direct in compozitie daca nu sunt uscati cred ca trebuie prajiti sau la gratar inainte.
Ultima editare efectuata de catre simi in Vin Ian 15, 2010 2:02 am, editata de 1 ori
simi- Scolar
-
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009
Re: Aperitive - mic dejun - cina
sunt usacati...afumati...sper sa incerc cat mai repede retetasimi a scris:AdinaCarla a scris:Multumesc Simona...am sa incerc si eu zile astea, ca am carnati de casa
Cu placere Adina!
Eu am facut cu carnati din comert, daca ai carnati de casa uscati/ afumati cred ca merg sa-i pui direct in compozitie daca nu sunt uscati cred ca trebuie prajiti sau la gratar inaine.
AdinaCarla- Student
-
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Aperitive - mic dejun - cina
AdinaCarla a scris:sunt usacati...afumati...sper sa incerc cat mai repede retetasimi a scris:AdinaCarla a scris:Multumesc Simona...am sa incerc si eu zile astea, ca am carnati de casa
Cu placere Adina!
Eu am facut cu carnati din comert, daca ai carnati de casa uscati/ afumati cred ca merg sa-i pui direct in compozitie daca nu sunt uscati cred ca trebuie prajiti sau la gratar inaine.
De abia astept sa vad pozele!
simi- Scolar
-
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Va pun o reteta pentru micul dejun (sau pentru cina, pentru cei care mananca oua seara).
Rulouri de omleta cu sunca si branza/cascaval
Se fac omlete din cate doua oua fiecare.
Sunca se prajeste foarte putin pe ambele parti, in aceeasi tigaie si fara a mai adauga ulei. Se pun cate doua felii de branza si doua de sunca peste fiecare omleta.
Se ruleaza si se servesc calde.
Este bine sa faceti omletele in tigai format mic, pentru a iesi mai groase, mai pufoase. Eu am doar tigai mari, asa ca ale mele au iesit subtiri.
Astazi, am pus in loc de sunca parizer din ala mare. Va spun din experienta ca puteti pune orice inauntru - sunca, salam, parizer, muschi.
Eu le-am facut doar cu cascaval, nu stiu cum ies cu branza. Cascavalul l-am taiat subtire si l-am pus in tigaie (dupa ce am stins focul) pentru 2-3 secunde, doar cat sa il inmoaie putin.
Le puteti manca cu rosii, ardei gras, chiar si cu o feliuta de telemea alaturi.
Noua ne place foarte mult acest mic dejun, sper sa va placa si voua.
Rulouri de omleta cu sunca si branza/cascaval
Se fac omlete din cate doua oua fiecare.
Sunca se prajeste foarte putin pe ambele parti, in aceeasi tigaie si fara a mai adauga ulei. Se pun cate doua felii de branza si doua de sunca peste fiecare omleta.
Se ruleaza si se servesc calde.
Este bine sa faceti omletele in tigai format mic, pentru a iesi mai groase, mai pufoase. Eu am doar tigai mari, asa ca ale mele au iesit subtiri.
Astazi, am pus in loc de sunca parizer din ala mare. Va spun din experienta ca puteti pune orice inauntru - sunca, salam, parizer, muschi.
Eu le-am facut doar cu cascaval, nu stiu cum ies cu branza. Cascavalul l-am taiat subtire si l-am pus in tigaie (dupa ce am stins focul) pentru 2-3 secunde, doar cat sa il inmoaie putin.
Le puteti manca cu rosii, ardei gras, chiar si cu o feliuta de telemea alaturi.
Noua ne place foarte mult acest mic dejun, sper sa va placa si voua.
Ultima editare efectuata de catre Daniela_Ep in Mar Ian 19, 2010 5:56 am, editata de 1 ori
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Wow Dana ce bine arata...si eu sunt fan omlete...am papat la mare cu ani in urma niste omlete "mixte" asa le ziceau cu multe ingrediente chiar si cu gogosar acru tocat inauntru...am incercat si eu cateva variante dar nici una nu a fost ca cea mancata la mare.
AdinaCarla- Student
-
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Ma bucur ca iti place, Adina! E si buna si satioasa! De fapt, poti pune si altceva inauntru, dupa gust.
Simona, am luat si eu reteta cu carnati. Arata tare bine!
Simona, am luat si eu reteta cu carnati. Arata tare bine!
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Dana, multumesc, astept pozele!
Arata foarte, foarte bine rulourile de omleta, observ ca ai multa rabdare, nici eu si nici baietii nu prea au rabdare dimineata ,trebuie sa fac ceva rapid ca-mi mananca urechile ai mei daca nu sunt gata cu micul dejun , dar totusi o sa incerc la cat de bine arata
Arata foarte, foarte bine rulourile de omleta, observ ca ai multa rabdare, nici eu si nici baietii nu prea au rabdare dimineata ,trebuie sa fac ceva rapid ca-mi mananca urechile ai mei daca nu sunt gata cu micul dejun , dar totusi o sa incerc la cat de bine arata
simi- Scolar
-
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Aoleu,ce bine arata!!dar nu cred ca imi vor iesi mie in veci omletele asa,precum clatitele...
ondrio- Student
-
Mesaje : 1689
Data de inscriere : 29/11/2009
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Dana,foarte bine arata,esti foarte priceputa,felicitari!
fluturas- Licean
-
Mesaje : 1023
Data de inscriere : 28/10/2009
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Multumesc, ma bucur ca va plac!
Andreea, ca sa iti iasa omletele asa trebuie sa respecti 2 lucruri: sa bati bine, bine ouale inainte de a le pune in tigaie si sa nu umbli la ele pana nu se coc pe fata de jos. Apoi poti sa le intorci ori ajutandu-te de o spatula, ori cu ajutorul tigaii, cum intorci clatitele. Dar mai sigur este cu o spatula
Simona, sa stii ca nici eu, nici Iani nu prea avem rabdare dimineata....daca s-ar putea sa ne ridicam din pat si sa ne asezam direct la masa ar fi super! Astea le fac cand stiu ca Iani s-a trezit inaintea mea si a baut deja o cana de lapte cu Nesquik, cu tati, care isi bea ness-ul.....altfel nu stiu daca imi ofera atata timp. Dar, la cat sunt de bune, merita cateva momente de asteptare
Andreea, ca sa iti iasa omletele asa trebuie sa respecti 2 lucruri: sa bati bine, bine ouale inainte de a le pune in tigaie si sa nu umbli la ele pana nu se coc pe fata de jos. Apoi poti sa le intorci ori ajutandu-te de o spatula, ori cu ajutorul tigaii, cum intorci clatitele. Dar mai sigur este cu o spatula
Simona, sa stii ca nici eu, nici Iani nu prea avem rabdare dimineata....daca s-ar putea sa ne ridicam din pat si sa ne asezam direct la masa ar fi super! Astea le fac cand stiu ca Iani s-a trezit inaintea mea si a baut deja o cana de lapte cu Nesquik, cu tati, care isi bea ness-ul.....altfel nu stiu daca imi ofera atata timp. Dar, la cat sunt de bune, merita cateva momente de asteptare
Ultima editare efectuata de catre Daniela_Ep in Lun Ian 18, 2010 6:13 am, editata de 1 ori
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Poate va este de ajutor o tecnica de a intoarce omleta...nu stiu daca ati auzit de intorsul cu capacul....faci sa alunece omleta pe un capac apoi intorci capacul in tigaie....nu stiu daca m-ati inteles
aici va pun un filmat sa vedeti cum
aici va pun un filmat sa vedeti cum
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Micki, super! Sincer, nu am folosit metoda asta niciodata. Multumesc!
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Foarte buna ideea,Micki,multumesc!
Cand sunt grabita rup omleta sigur!
Cand sunt grabita rup omleta sigur!
fluturas- Licean
-
Mesaje : 1023
Data de inscriere : 28/10/2009
Re: Aperitive - mic dejun - cina
foarte faina ideea miki
Ultima editare efectuata de catre AdinaCarla in Joi Ian 21, 2010 11:11 pm, editata de 1 ori
AdinaCarla- Student
-
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009
*
foaie personaj:
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Foarte fain arata rulourile, Dana! O sa le incerc si eu;noi suntem mari amatori de omleta la micul dejun, preferam omleta facuta scrob, mai rar o fac asa intreaga; recunosc, ca se intampla nici sa nu-mi iasa intreaga de fiecare data cand incerc s-o fac asa
Micki, multumesc ca m-ai luminat si pe mine!Acum sigur n-o sa mai dau gres cu omleta intreaga !
Micki, multumesc ca m-ai luminat si pe mine!Acum sigur n-o sa mai dau gres cu omleta intreaga !
Luiza- Scolar
-
Mesaje : 734
Data de inscriere : 03/12/2009
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Multumesc, Luiza!
Sunt sigura ca acum, cu metoda spusa de Micki, o sa va iasa tuturor rulourile, daca le incercati
Sunt sigura ca acum, cu metoda spusa de Micki, o sa va iasa tuturor rulourile, daca le incercati
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Ma bucur ca v-am fost de ajutor ...pe mine m-a invatat o doamna acum cativa ani...
Re: Aperitive - mic dejun - cina
Am facut azi checul aperitiv cu carnati, dupa reteta Simonei. Buuun!
Daniela_Ep- Student
-
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009
Re: Aperitive - mic dejun - cina
In dimineata asta am avut pofta de omleta cu masline si cascaval si daca nu am avut rosii am papat cu ketchup.
Nu e asa aspectuasa precum a Danei dar a fost gustoasa.
Nu e asa aspectuasa precum a Danei dar a fost gustoasa.
AdinaCarla- Student
-
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009
*
foaie personaj:
Pagina 2 din 4 • 1, 2, 3, 4
Pagina 2 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Dum Oct 06, 2013 6:27 pm Scris de Gabyy
» ANTONIA
Mier Mar 27, 2013 9:11 pm Scris de Gabyy
» LORA - VIDEOCLIPURI
Mier Mar 27, 2013 9:09 pm Scris de Gabyy
» DJ Rynno & Sylvia
Mier Mar 27, 2013 9:06 pm Scris de Gabyy
» Sfantul Apostol Andrei
Vin Noi 30, 2012 12:35 pm Scris de Gabyy
» Deja a trecut un an?
Mier Oct 31, 2012 10:06 pm Scris de tea_ioana
» Intra in joc
Sam Mar 03, 2012 12:03 am Scris de niconor
» Alege varianta preferata
Sam Mar 03, 2012 12:02 am Scris de niconor
» Starul saptamanii
Joi Ian 05, 2012 1:24 am Scris de afrodita
» Sfantul Stefan
Dum Ian 01, 2012 5:22 am Scris de Daniela_Ep
» Sfantul Ierarh Nicolae
Mar Dec 06, 2011 9:09 am Scris de niconor
» Ministarul zilei
Lun Noi 21, 2011 9:01 pm Scris de stefania
» La multi ani de Sf Mihail si Gavril!
Mar Noi 08, 2011 4:55 am Scris de Gabyy
» Sf. Fecioara Maria
Joi Sept 08, 2011 1:23 am Scris de stefania
» Meniu pentru aniversari
Vin Iun 17, 2011 6:50 pm Scris de Alexandrina
» Sf.Constantin si Elena
Dum Mai 22, 2011 6:57 am Scris de iazmin
» Raspunde fara ''da"sau "nu"
Sam Mai 21, 2011 8:48 am Scris de niconor
» Ce mai gatim astazi???
Vin Mai 13, 2011 4:37 am Scris de Gabyy
» Torturi preparate de noi
Vin Apr 29, 2011 1:18 am Scris de AdinaCarla
» Retete de prajituri, cornuri, tarte
Vin Apr 29, 2011 12:08 am Scris de Gabyy