Amintiri din copilarie
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Aperitive - mic dejun - cina

+10
Ange
iazmin
simi
fluturas
oana
ondrio
roberta
Gabyy
AdinaCarla
Daniela_Ep
14 participanți

Pagina 2 din 4 Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

In jos

Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Empty Re: Aperitive - mic dejun - cina

Mesaj Scris de Cristina Lun Ian 04, 2010 7:40 am

Eu am facut checul aperitiv si a iesit super. Am poze in aparat, nu au iesit ele prea grozave. Poate ies mai clare data viitoare.
Am vrut sa avem chec la masa de Revelion dar credeti ca a mai ramas mare lucru din el?! S-a mancat inca din tava jumatate din el.
Copiii doar ce l-au gustat, cam asa au zis si ei ca Elena. Pai checul nu e dulce?! Eu si sotul am fost foarte incantati de gust.
Cristina
Cristina
Scolar
Scolar

Bivol
Mesaje : 748
Data de inscriere : 26/10/2009

*
foaie personaj:

Sus In jos

Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Empty Re: Aperitive - mic dejun - cina

Mesaj Scris de Cristina Dum Ian 10, 2010 9:56 am

Asa a aratat checul meu aperitiv. E totusi vizibila poza
Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Picture2462
Cristina
Cristina
Scolar
Scolar

Bivol
Mesaje : 748
Data de inscriere : 26/10/2009

*
foaie personaj:

Sus In jos

Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Empty Re: Aperitive - mic dejun - cina

Mesaj Scris de Daniela_Ep Dum Ian 10, 2010 11:34 am

Arata bine, Cristina! Mi-ai facut pofta, pentru ca eu nu am mai mancat demult chec din asta.....de anul trecut Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Icon_biggrin
Daniela_Ep
Daniela_Ep
Student
Student

Capra
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009

Sus In jos

Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Empty Re: Aperitive - mic dejun - cina

Mesaj Scris de AdinaCarla Lun Ian 11, 2010 1:18 am

simi a scris:Azi am facut aperitiv cu carnaciori,a iesit excelent!!!!!!!
Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 DSC02035
sectiune
Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 DSC02036
Te rog daca nu este reteta acestui chec scrie si aici ca tare tentant arata checu asta si am ceva carnati de casa si as vrea sa-l incerc...multumesc.
AdinaCarla
AdinaCarla
Student
Student

Cal
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

Sus In jos

Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Empty Re: Aperitive - mic dejun - cina

Mesaj Scris de simi Mier Ian 13, 2010 11:07 pm

Adina te rog sa ma scuzi pentru intarziere, bine ca mi-ai trimis m.p ca altfel nu vedeam curand mesajul tau.



Chec Aperitiv cu carnati

Ingrediente
2-3 carnaciori, 300 gr. cascaval ras (eu am pus jumate cascaval jumate brinza telemea ),4 oua crude, 3-4 linguri smintina, 3-4 linguri faina, sare, piper dupa gust

Preparare
Cele 4 oua crude se bat cu telul (mixer), se adauga apoi smintina, cascavalul ras, faina, piperul, sarea si se omogenizeaza. Se tapeteaza cu unt si pesmet tava de chec, se pune in ea jumatate din compozitie, se asaza pe lung carnatii si se pune restul de compozitie. Se pune in cuptorul incins si se coacela foc mediu aprox. 30 minute(e gata cind se desprinde de pe marginea tavii)
simi
simi
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009

Sus In jos

Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Empty Re: Aperitive - mic dejun - cina

Mesaj Scris de AdinaCarla Mier Ian 13, 2010 11:13 pm

Multumesc Simona...am sa incerc si eu zile astea, ca am carnati de casa
AdinaCarla
AdinaCarla
Student
Student

Cal
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

Sus In jos

Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Empty Re: Aperitive - mic dejun - cina

Mesaj Scris de simi Vin Ian 15, 2010 1:46 am

AdinaCarla a scris:Multumesc Simona...am sa incerc si eu zile astea, ca am carnati de casa

Cu placere Adina!
Eu am facut cu carnati din comert, daca ai carnati de casa uscati/ afumati cred ca merg sa-i pui direct in compozitie daca nu sunt uscati cred ca trebuie prajiti sau la gratar inainte.


Ultima editare efectuata de catre simi in Vin Ian 15, 2010 2:02 am, editata de 1 ori
simi
simi
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009

Sus In jos

Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Empty Re: Aperitive - mic dejun - cina

Mesaj Scris de AdinaCarla Vin Ian 15, 2010 1:54 am

simi a scris:
AdinaCarla a scris:Multumesc Simona...am sa incerc si eu zile astea, ca am carnati de casa

Cu placere Adina!
Eu am facut cu carnati din comert, daca ai carnati de casa uscati/ afumati cred ca merg sa-i pui direct in compozitie daca nu sunt uscati cred ca trebuie prajiti sau la gratar inaine.
sunt usacati...afumati...sper sa incerc cat mai repede reteta
AdinaCarla
AdinaCarla
Student
Student

Cal
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

Sus In jos

Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Empty Re: Aperitive - mic dejun - cina

Mesaj Scris de simi Vin Ian 15, 2010 2:05 am

AdinaCarla a scris:
simi a scris:
AdinaCarla a scris:Multumesc Simona...am sa incerc si eu zile astea, ca am carnati de casa

Cu placere Adina!
Eu am facut cu carnati din comert, daca ai carnati de casa uscati/ afumati cred ca merg sa-i pui direct in compozitie daca nu sunt uscati cred ca trebuie prajiti sau la gratar inaine.
sunt usacati...afumati...sper sa incerc cat mai repede reteta

De abia astept sa vad pozele!
simi
simi
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009

Sus In jos

Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Empty Re: Aperitive - mic dejun - cina

Mesaj Scris de Daniela_Ep Dum Ian 17, 2010 3:09 am

Va pun o reteta pentru micul dejun (sau pentru cina, pentru cei care mananca oua seara).

Rulouri de omleta cu sunca si branza/cascaval

Se fac omlete din cate doua oua fiecare.
Sunca se prajeste foarte putin pe ambele parti, in aceeasi tigaie si fara a mai adauga ulei. Se pun cate doua felii de branza si doua de sunca peste fiecare omleta.
Se ruleaza si se servesc calde.


Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 CIMG4994
Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 CIMG4996


Este bine sa faceti omletele in tigai format mic, pentru a iesi mai groase, mai pufoase. Eu am doar tigai mari, asa ca ale mele au iesit subtiri.
Astazi, am pus in loc de sunca parizer din ala mare. Va spun din experienta ca puteti pune orice inauntru - sunca, salam, parizer, muschi.
Eu le-am facut doar cu cascaval, nu stiu cum ies cu branza. Cascavalul l-am taiat subtire si l-am pus in tigaie (dupa ce am stins focul) pentru 2-3 secunde, doar cat sa il inmoaie putin.
Le puteti manca cu rosii, ardei gras, chiar si cu o feliuta de telemea alaturi.
Noua ne place foarte mult acest mic dejun, sper sa va placa si voua.


Ultima editare efectuata de catre Daniela_Ep in Mar Ian 19, 2010 5:56 am, editata de 1 ori
Daniela_Ep
Daniela_Ep
Student
Student

Capra
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009

Sus In jos

Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Empty Re: Aperitive - mic dejun - cina

Mesaj Scris de AdinaCarla Dum Ian 17, 2010 3:14 am

Wow Dana ce bine arata...si eu sunt fan omlete...am papat la mare cu ani in urma niste omlete "mixte" asa le ziceau cu multe ingrediente chiar si cu gogosar acru tocat inauntru...am incercat si eu cateva variante dar nici una nu a fost ca cea mancata la mare.
AdinaCarla
AdinaCarla
Student
Student

Cal
Mesaje : 1586
Data de inscriere : 25/10/2009

*
foaie personaj:

Sus In jos

Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Empty Re: Aperitive - mic dejun - cina

Mesaj Scris de Daniela_Ep Dum Ian 17, 2010 3:26 am

Ma bucur ca iti place, Adina! E si buna si satioasa! De fapt, poti pune si altceva inauntru, dupa gust.

Simona, am luat si eu reteta cu carnati. Arata tare bine!
Daniela_Ep
Daniela_Ep
Student
Student

Capra
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009

Sus In jos

Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Empty Re: Aperitive - mic dejun - cina

Mesaj Scris de simi Lun Ian 18, 2010 12:38 am

Dana, multumesc, astept pozele!
Arata foarte, foarte bine rulourile de omleta, observ ca ai multa rabdare, nici eu si nici baietii nu prea au rabdare dimineata ,trebuie sa fac ceva rapid ca-mi mananca urechile ai mei daca nu sunt gata cu micul dejun , dar totusi o sa incerc la cat de bine arata Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 760894
simi
simi
Scolar
Scolar

Dragon
Mesaje : 717
Data de inscriere : 07/11/2009

Sus In jos

Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Empty Re: Aperitive - mic dejun - cina

Mesaj Scris de ondrio Lun Ian 18, 2010 4:42 am

Aoleu,ce bine arata!!dar nu cred ca imi vor iesi mie in veci omletele asa,precum clatitele...
ondrio
ondrio
Student
Student

Capra
Mesaje : 1689
Data de inscriere : 29/11/2009

Sus In jos

Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Empty Re: Aperitive - mic dejun - cina

Mesaj Scris de fluturas Lun Ian 18, 2010 4:45 am

Dana,foarte bine arata,esti foarte priceputa,felicitari!
fluturas
fluturas
Licean
Licean

Capra
Mesaje : 1023
Data de inscriere : 28/10/2009

Sus In jos

Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Empty Re: Aperitive - mic dejun - cina

Mesaj Scris de Daniela_Ep Lun Ian 18, 2010 5:24 am

Multumesc, ma bucur ca va plac!
Andreea, ca sa iti iasa omletele asa trebuie sa respecti 2 lucruri: sa bati bine, bine ouale inainte de a le pune in tigaie si sa nu umbli la ele pana nu se coc pe fata de jos. Apoi poti sa le intorci ori ajutandu-te de o spatula, ori cu ajutorul tigaii, cum intorci clatitele. Dar mai sigur este cu o spatula Wink
Simona, sa stii ca nici eu, nici Iani nu prea avem rabdare dimineata....daca s-ar putea sa ne ridicam din pat si sa ne asezam direct la masa ar fi super! Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Icon_biggrin Astea le fac cand stiu ca Iani s-a trezit inaintea mea si a baut deja o cana de lapte cu Nesquik, cu tati, care isi bea ness-ul.....altfel nu stiu daca imi ofera atata timp. Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Icon_biggrin Dar, la cat sunt de bune, merita cateva momente de asteptare Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Icon_wink


Ultima editare efectuata de catre Daniela_Ep in Lun Ian 18, 2010 6:13 am, editata de 1 ori
Daniela_Ep
Daniela_Ep
Student
Student

Capra
Mesaje : 2790
Data de inscriere : 30/10/2009

Sus In jos

Aperitive - mic dejun - cina - Pagina 2 Empty Re: Aperitive - mic dejun - cina

Mesaj Scris de micki Lun Ian 18, 2010 5:45 am

Poate va este de ajutor o tecnica de a intoarce omleta...nu stiu daca ati auzit de intorsul cu capacul....faci sa alunece omleta pe un capac apoi intorci capacul in tigaie....nu stiu daca m-ati inteles Laughing
aici va pun un filmat sa vedeti cum